НОВИНИ

Лацио надигра минимално у дома Верона за трета поредна победа в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:25, 28.04.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
лацио надигра минимално дома верона трета поредна победа серия
Слушай новината

Отборът на Лацио стигна до третия си пореден успех в Серия "А", надигравайки с минималното 1:0 като домакин Верона в двубой от 33-ия кръг.

На "Стадио Олимпико" съставът, воден от Игор Тудор, имаше сериозно превъзходство срещу своя съперник, но дълго време така и не намираше начин да преодолее стража на гостите Лоренцо Монтипо.

В началото на второто полувреме обаче дори той нямаше какво да стори след опасен удар от дистанция на Луис Алберто, но за късмет на "жълто-сините" тогава топката срещна напречната греда.

Логичното все пак се случи в 72-ата минута, когато Матиа Дзакани размени двойно подаване с Алберто, за да стигне кълбото отново до италианския футболист, който с изстрел в близкия ъгъл реализира единственото попадение в мача.

В оставащото време до края на срещата Верона опита да стигне поне до точката, а най-добрата възможност за това се откри пред Диего Копола, който с доза късмет засече подаване от свободен удар на свой съотборник, но вратарят на "бианкочелестите" Христос Мандас внимаваше и се намеси.

Така преднината на Лацио оцеля, за да прибавят римските "орли" към актива си три точки и така с актив от 55 те се изкачиха до 6-ото място в класирането.

Междувременно клубът от града на Ромео и Жулиета заема 16-а позиция в класирането с 31 пункта, на три над зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болница със занималня, кът за отдих и игри
Болница със занималня, кът за отдих и игри
Пешеходна зона стана повод за спорове в Пловдив
Пешеходна зона стана повод за спорове в Пловдив