НОВИНИ

Лацио се справи с Монца, Валентин Антов с малко повече от половин час игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:03, 02.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
лацио справи монца валентин антов повече половин час игра
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Лацио спечели с 2:0 гостуването си на Монца в среща от 28-я кръг на италианската Серия "А" и по този начин се бетонира на второто място в класирането.

Успехът за "бианкочелестите" дойде сравнително лесно, като те откриха резултата в още в 13-а минута, когато Педро се възползва от лоши действия в отбраната на домакините и с удар от движение от около 11 метра даде аванс на гостите от Рим.

Домакините от Монца можеха да отговорят почти моментално, но в 18-а минута удар на Стефано Сенси с глава срещна страничния стълб на вратата.

Малко по-късно Андреа Петаня стреля опасно също с глава от близко разстояние, но този път стражът на Лацио Иван Проведел се намеси решително, вадейки топката в ъглов удар.

Така се стигна до 56-а минута, когато Сергей Милинкович-Савич се разписа след чудесно изпълнение на пряк свободен удар, слагайки до голяма степен точка на спора в срещата.

Скоро след това попадение пък в игра за домакините се появи българският национал Валентин Антов, но нови голове така и не паднаха и по този начин момчетата на Маурицио Сари се поздравиха с крайния успех.

В класирането Лацио е на 2-а позиция с актив от 55 точки, на пет пред третия Интер и на цели 16 зад лидера Наполи. Съставът на Монца пък заема 13-а позиция с 34 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина след падане от осмия етаж в София
Жена загина след падане от осмия етаж в София
Хартия или машина - как гласуваха политиците?
Хартия или машина - как гласуваха политиците?