НОВИНИ

Ланс победи Тулуза и се доближи на две точки до лидера ПСЖ

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:02, 29.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Ланс първенство на Франция
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ланс постигна седма поредна домакинска победа, надигравайки Тулуза с 3:0 в първия мач от 13-ия кръг на френската лига. Успехът увеличи актива на жълто-червените на 30 точки и те заемат втората позиция, само на 2 точки от лидера Пари Сен Жермен. Тулуза остава на 10-о място с 16.

В герой за Ланс се превърна резервата Луис Опенда, който наниза хеттрик с головете си в 60-ата, 86-ата и в продължението на мача.

Домакините можеха да открият още в първата част, но в 12-ата минута вратарят Максим Дюпе спаси удар на Фофана от близо. След него пропусна и Пжемислав Франковски, а гостите също можеха да стигнат до точен изстрел. 10 минути преди края на първата част Джонатан Гради спаси на голлинията удар на Закария Абубаякал от Тулуза.

С напредването на мача треньорът на домакините пусна на терена Флориан Сотока и белгиеца Опенда, които имаха решаващ принос. Опенда откри в 60-ата минута с петия си гол през сезона в комбинация с другата резерва. После удвои в 86-ата благодарение на паса на Ален Клод-Морис, а накрая оформи и крайния резултат 3:0 с впечатляващ трети гол секунди преди края на срещата.

Днес ще бъдат изиграни още два мача във френската футболна лига. Пари Сен Жермен е домакин на 11-тия в таблицата отбор на Троа, 16-ият Страсбург приема Олимпик Марсилия, който е на пето място в класирането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила
Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила
593 са новите случаи на коронавирус, трима души са починали
593 са новите случаи на коронавирус, трима души са починали