НОВИНИ

Лапорта призна: Трябваше по-рано да уволним Куман

лапорта призна трябваше рано уволним куман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:44, 29.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че е трябвало да уволни по-рано нидерландския специалист Роналд Куман начело на тима.

"Вероятно трябваше да уволним Куман по-рано и поемам отговорност за това. Мислехме, че той се нуждае от подкрепа, но очевидно грешахме", коментира Лапорта.

Президентът на Барса допълни, че клубът е уволнил Куман, защото "ситуацията не е била устойчива" и "тимът не бил на път да постигне целите си за сезона, а именно – спечелването на трофеи".

Той отказа да потвърди Шави Ернандес за заместник на Куман, но каза, че има "много добри препоръки" за треньорските заслуги на испанеца и "знае много добре какво мисли той за отбора".

Ентусиазма на Лапорта около бившия полузащитник на каталунците ще бъде счетен за силна индикация, че той е предпочитаният наследник на Куман, който бе уволнен в сряда вечер.

"Той се намира в много интересен процес. Той се развива много добре и имам много добри препоръки от хора, които са близки до него, и от хора, които го познават по-добре от мен. Говоря често с него. Знам много добре какво мисли той за отбора, неговото мнение и това какво мисли, че трябва да се направи", каза Лапорта при представянето на новия временен наставник на "блаугранас" Сержи Бархуан.

Треньорът на "Б" отбора на каталунците Бархуан ще води временно мъжкия тим и Лапорта заяви, че очакванията са той да бъде на резервната скамейка за мачовете с Алавес в Ла Лига в събота и с Динамо Киев в Шампионската лига във вторник.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е връзката на крал Стефан Милутин с българската царска династия?
Каква е връзката на крал Стефан Милутин с българската царска династия?
Жорди Кайседо: За мен ще е чест да стана шампион с ЦСКА
Жорди Кайседо: За мен ще е чест да стана шампион с ЦСКА