НОВИНИ

Лара Гут-Бехрами е спечелила най-много при алпийците

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:43, 22.03.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Зимни
лара гут бехрами спечелила алпийците

Сезонът в Световната купа по ски алпийски дисциплини приключи в неделя с финалите в Ленцерхайде, което даде възможност на Международната федерация по ски (ФИС) да обяви имената на състезателите с най-високи приходи от наградни фондове.

За разлика от повечето други спортове, в алпийските ски се оказва, че по-големи приходи в челото са генерирали жените. Начело на класацията е швейцарката Лара Гут-Бехрами, която е спечелила 485 000 швейцарски франка (440 000 евро) преди данъците. На второ място е носителката на Големия кристален глобус Петра Влъхова. Словачката е увеличила банковата си сметка с 444 хиляди швейцарски франка. На трето място е американката Микаела Шифрин с 411 000 швейцарски франка. Шифрин спечели нощния слалом във Флахау, което е състезанието с най-голям награден фонд при дамите. За победата си в него тя получи 63 000 швейцарски франка.

При мъжете най-големи приходи от наградни фондове е генерирал носителят на Световната купа Алекси Пентюро. Французинът, който победи в 5 от 35 състезания, е спечелил 379 000 швейцарски франка.

Състезанието с най-голям награден фонд през изминалия сезон остава спускането в австрийския курорт Китцбюел, което донесе на победителя Беат Фойц 87 500 швейцарски франка в банковата сметка.

Най-добрият български скиор Алберт Попов е спечелил през миналия сезон 9742 швейцарски франка.

Общият награден фонд на състезанията в Световната купа при мъжете и жените през изминалия сезон бе 9 милиона швейцарски франка, като в тази сума не влизат наградните фондове на състезанията, които не успяха да се проведат по една или друга причина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шаби Алонсо поема Борусия (Мьонхенгладбах)
Шаби Алонсо поема Борусия (Мьонхенгладбах)
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати