НОВИНИ

Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо

лара гут бехрами спечели супергигантския слалом кортина 39ампецо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 28.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Лара Гут-Бехрами спечели супергигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Кортина д'Ампецо.

32-годишната швейцарка беше най-бърза по трасето с време от 1:20:75 минути и така записа четвърта победа за сезона и общо 41-а в кариерата си в престижната верига, като Гут-Бехрами е втората най-успешна състезателка в Супер-Г със своите 21 успеха, а пред нея единствено е Линдзи Вон с 28.

Втора след швейцарката в днешния ден се нареди Щефани Фениер от Австрия, която остана на 0.21 секунди от победителката, а подиума допълни Роман Мирадоли от Франция.

Състезанието в Кортина беше прекъсвано на няколко пъти заради падания, включително и на канадката Валери Грение, която претърпя инцидент с висока скорост и след като получи медицинска помощ се наложи да бъде транспортирана в болница със спасителна шейна.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води американката Микаела Шифрин с 1209 точки, която не участва в днешния старт. След успеха Лара Гут-Бехрами се изкачи на втора позиция с 1014 точки, а трета е Федерика Бриньоне от Италия с 838.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело излезе Гут-Бехрами с 320 точки, следвана от Корнелия Хютер с 310 точки и Федерика Бриньоне с 246.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трансферът на Дюкенс Назон в кипърския Пафос пропадна
Трансферът на Дюкенс Назон в кипърския Пафос пропадна
Стрелба в църква в Истанбул
Стрелба в църква в Истанбул