НОВИНИ

Лас Палмас взе своето от Селта Виго и се измъкна от дъното в Примера дивисион

лас палмас взе своето селта виго измъкна дъното примера дивисион
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:00, 03.10.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Джонатан Виера се появи от пейката за Лас Палмас, но влизането му се оказа решаващо за успеха с 2:1 над Селта Виго. Срещата противопостави два отбора в дъното на класирането, а победата изкачи играчите от Канарските острови на 14-о място с 8 точки. Гостите от Виго остават в зоната на изпадащите – 18-и с 5. Начело е Реал (Мадрид) с 21 точки, пред Барселона с 20 и Жирона с 19.

Капитанът Виера все по-често гледа мачовете от пейката по решение на треньора Гарсия Пимиента, но влизането му в 63-ата минута срещу Селта Виго показа, че е фундаментален за тима. В 67-ата минута гостите откриха резултата чрез Танасис Дувикас, но в 84-ата Виера вкара от дузпа за 1:1. В 7-ата минута на добавеното време той подаде на Марк Кардона, за да бъде осигурена победата.

Рафа Бенитес, който води Селта, заложи на петима защитници и тази стена трудно можеше да бъде преодоляна с продължителното и бавно разиграване на топката, което предложи Лас Палмас. Но първият шанс беше за отбора от Галисия при удар в гредата на Фран Белтран (29-та минута). Добрите възможности продължиха и в следващите минути, но гол на норвежеца Странд Ларсен беше отменен с помощта на технологията за видеопомощ (ВАР).

В 57-ата минута Селта Виго изпрати топката за втори път в гредата, този път дело на Ларсен след центриране. Скандинавецът беше в основата и на гола за гостите, след като комбинира с Джонатан Бамба и оттам топката отиде у Дувикас за 0:1. В 84-ата минута обаче след пас на Марк Кардона топката стигна до Марвин Парк, повален от защитник в наказателното поле. Виера вкара от 11-те метра за 1:1. След гола жълто-сините натиснаха и бяха възнаградени – първо от 9-те минути добавено време, а след това от хитрия къс пас на Виера към Кардона, чийто изстрел беше неспасяем за вратаря за вратаря Вияр.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков: Нямам търпение да започна да играя
Александър Везенков: Нямам търпение да започна да играя
СФСМВР: Членове на Синдиката на служителите на затворите са станали обект на тормоз
СФСМВР: Членове на Синдиката на служителите на затворите са станали обект на тормоз