НОВИНИ

"Лъвиците" до 18 г. с чиста победа над Румъния на старта на Балканиадата

лъвиците чиста победа румъния старт балканиадата турция
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 12.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за девойки до 17 г. отбеляза успешен старт на Балканиадата в Балъкесир (Турция), която е квалификация за Европейското първенство 2022.

Воденият от Диян Боюклиев тим надигра категорично Румъния с 3:0 (25:15, 25:22, 25:14) в първия си мач от турнира.

Победителят от Балканиадата ще се класира директно за Европейското първенство в Оломоуц и Простейов, Чехия, от 22 до 31 юли. Следващите пет отбора се класират за втори кръг на евроквалификациите от 21 до 24 април.

Двата тима отбелязаха равностойно начало, но след деветата точка младите "лъвици" поеха инициативата и дръпнаха в резултата. Националките ни се разиграха, отърсиха се от напрежението и показаха по-добри изяви. До края на тази част те имаха водеща роля и я спечелиха с голяма разлика.

Втората част бе далеч по-оспорвана и интригуваща. Съперничките също показаха възможности и оказаха солидна съпротива. Играта бе оспорвана почти докрай. След равенството 21:21 обаче българките показаха, че са по-добрият тим на полето. Мобилизираха се и поведоха с 23:21. Това бе важен момент, нашите момичета устояха на напрежението и наложиха волята си с 25:22, а с това поведоха с 2:0

Възходящата линия на българския отбор продължи и в третата част. Родните представителки тръгнаха ударно и взеха голяма преднина. Те я запазиха докрай и се поздравиха с категорична победа.

Във втория си мач България среща Гърция. Двубоят е на 13 януари в 19.00 ч.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните
СЗО: Омикрон е особено опасен за неваксинираните
Удължават със седмица противоепидемичните мерки в Гърция
Удължават със седмица противоепидемичните мерки в Гърция