НОВИНИ

"Лъвиците" не успяха да се противопоставят на Бразилия в Лигата на нациите

лъвиците успяха противопоставят бразилия лигата нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:57, 01.07.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

България игра безстрашно срещу колоса Бразилия, но отстъпи с 0:3 (21:25, 20:25, 18:25) в десетия си мач от волейболната Лига на нациите.

Пред над 2500 зрители в „Арена Армеец“ националките ни бяха равностойни в продължение на повече от два гейма на вицешампионките от последните две издания на турнира и сребърни медалистки от Олимпийските игри в Токио. В крайна сметка по-високата класа позволи на бразилките да запишат деветата си победа и да излязат на второ място във временното класиране.

България стартира с една промяна в сравнение с победата над Доминиканската република в първата среща в София. Възстановена от контузията, Силвана Чаушева се завърна в стартовия състав в компанията на Нася Димитрова, Лора Китипова, Мария Йорданова, Мира Тодорова и Мирослава Паскова плюс либерото Жана Тодорова. След гонитба точка за точка нашите водеха 12:10 на техническата пауза преди разпиляното посрещане на бърза ръка да обърне резултата в полза на бразилките. Последва блокада на Нася Димитрова и ас на Паскова, но при 17:14 за нас съперничките ни заздравиха блока. Йорданова отстъпи мястото си на Алекс Миланова, след като бе хваната за 18:19. Маринова и Баракова скоро след това смениха Чаушева и Китипова, а ключовият момент в гейма бе при 19:20, когато се породиха съмнения за четири удара на Бразилия. В суматохата от българския щаб тръгнаха да искат обжалване, но се отказаха след като топката бе обработена в задно поле. Киси обаче захлупи атаката ни и до края на гейма гостенките контролираха нещата.

Бразилките водеха от първата до последната точка във втория гейм. Лъч надежда проблясна след аса на Алекс Миланова за 20:22. В следващата точка нашите отразиха топка в защита, но Мария Йорданова атакува в антената. Две лоши посрещания по-късно геймът отиде в историята.

В търсене на промяна селекционерът Мичели стартира третия гейм с Миланова вместо Йорданова. И до средата му играта бе точка за точка. Но при 12:11 за Бразилия на полето влезе Жулия Бергман. 196-сантиметровата посрещачка на университета Джорджия Тех направи дълга серия от сервис, подпомогната от блокадите на Макрис и Жулия Кудиес, след която въпросителните около крайния изход приключиха.

Нася Димитрова бе най-резултатна за България с 9 точки (7 от 10 в атака, блок и ас). Мирослава Паскова завърши със 7, Йорданова и Тодорова – с по 6. Габи с 12 точки бе №1 за бразилките, които регистрираха 11 резултатни блокади.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Подкрепяме кабинет с премиер Асен Василев
Георги Свиленски: Подкрепяме кабинет с премиер Асен Василев
Христо Иванов: Можем да търсим съгласие въпреки поляризацията в парламента
Христо Иванов: Можем да търсим съгласие въпреки поляризацията в парламента