НОВИНИ

"Лъвиците" завършиха наравно с Косово, но останаха лидери в групата си

Със спечелената точка възпитаничките на селекционера Силвия Радойска са на първо място с 4 точки

България - Косово, жени
Снимка: Facebook: Женски национален отбор по футбол на България
bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 26.09.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол за жени завърши наравно 0:0 при домакинството си на Косово във втория си мач от група 5 в Лига „С“ на турнира Лига на нациите. Със спечелената точка възпитаничките на селекционера Силвия Радойска остават лидери в групата с 4 точки, след като в първата си среща надиграха като гости тима на Република Северна Македония с 1:0. Косово е на втора позиция в подреждането с 1 точка.

България започна по-добре мача на стадион „Локомотив“ в Пловдив и в петата минута Лора Петрова отправи първи точен удар в срещата от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Бесарта Лечи. В 15-ата минута „лъвиците“ отново организираха добра атака отляво, завършила с изстрел на Александра Янева под гредата, но вратарката на Косово успя да избие в корнер.

Три минути след това гостите пропуснаха отличен шанс да излязат напред в резултата, след като Валентина Лимани бе изведена сама срещу Роксана Шахънска отдясно в наказателното поле и стреля неточно от въздуха.

В 26-ата минута България реализира попадение, след като Александра Янева центрира отдясно, Лечи не успя да улови и Димитра Иванова вкара от близка дистанция. Голът обаче бе отменен, тъй като топката бе напуснала пределите на терена при центрирането на Янева.

В 39-ата минута Елизабета Еюпи бе изпусната от защитата на България при контраатака на Косово, но Роксана Шахънска успя да спаси с крак завършващия удар на състезателката на гостите.

В първата минута от добавеното време на първата част „лъвиците“ също пропуснаха изгоден шанс за откриване на резултата. Евдокия Попадинова центрира отдясно към Димитра Иванова, която изпревари състезателка на Косово и засече от непосредствена близост, но над напречната греда. В следващата атака силен удар на Иванова пък бе спасен от Лечи и така почивката дойде при нулево равенство.

През втората част темпото на игра бе по-ниско и интересни ситуации пред двете врати липсваха.

Девет минути след подновяването на играта Роксана Шахънска показа отличен рефлекс и спаси опасен удар на Лумбарда Мисини от около 10 метра. А В 80-ата минута Александра Янева опита изстрел от далечна дистанция, попаднал в ръцете на Бесарта Лечи. Малко след това защитата на България успя да се справи след разбъркване в наказателното поле и удар на Виола Авдули, който бе блокиран. Така срещата завърши при нулево равенство.

В началото на месец декември „лъвиците“ гостуват на Косово и приемат Република Северна Македония в последните си два мача от групата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са кандидатите за кмет на Пазарджик
Кои са кандидатите за кмет на Пазарджик
Девет кандидати се включват в битката за Ямбол
Девет кандидати се включват в битката за Ямбол