НОВИНИ

Лазаров приключи на 1/4 финал в Анталия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 05.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Тенис
лазаров приключи финал анталия

Националът за купа "Дейвис" Александър Лазаров отпадна в четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 8 българин отстъпи на четвъртия в схемата Евгений Тюрнев (Русия) с 6:3, 3:6, 4:6.

Двубоят започна вчера, но беше прекъснат заради дъжд при 5:4 гейма и сервис на Тюрнев в решаващия трети сет. При доиграването тази сутрин руснакът взе подаването си, за да триумфира в срещата.

Лазаров обаче може да съжалява, тъй като вчера имаше преднина от сет и 2:0 гейма аванс във втория, но в край на сметка допусна обрат.

Въпреки това той заработи 2 точки за световната ранглиста и 438 долара.

Българката Гергана Топалова също отпадна във фазата на четвъртфиналите на двойки на турнира, който също така се провежда в Анталия.

Топалова и Даниела Висмане (Латвия), поставени под номер 4, бяха победени от японките Хаги Ханатани и Сакупа Хозоги с 2:6, 6:1, 9-11.

И тази среща беше прекъснат заради дъжд вчера при 2:2 в първия сет, а при подновяването тази сутрин Ханатани и Хозоги започнаха със серия от четири поредни гейма, за да спечелят първия сет.

Българката и латвийката обаче изиграха много солен втори сет, в който поведоха с 5:0 гейма и впоследствие изравниха резултата.

В шампионския тайбрек Топалова и Висмане наваксаха изоставане от 1:6 точки, като отразиха два мачбола, за да се доберат до 9:9, но японките спечелиха следващите две разигравания, а с това и мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Артета: Рано е да определяме Тотнъм като претендент за титлата
Артета: Рано е да определяме Тотнъм като претендент за титлата
БСП изключи от редиците си депутата Иван Иванов
БСП изключи от редиците си депутата Иван Иванов