НОВИНИ

Лече сътвори обрат в добавеното време, за да измъкне успеха срещу Фиорентина

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:44, 02.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
лече сътвори обрат добавеното време измъкне успех фиорентина
Слушай новината

Лече прекъсна сушата си от шест последователни двубоя без победа в италианското първенство, след като в среща от 23-ия кръг на Серия "А" надви като домакин с 3:2 състава на Фиорентина.

На "Стадио виа дел Маре" двата отбора изиграха спиращ дъха мач, в който зрителите по трибуните станаха свидетели на пет гола, три греди и редица обрати.

За домакините всичко стартира отлично, защото в 17-ата минута Реми Удин стреля от пряк свободен удар, а топката премина под стената, построена от футболисти на Фиорентина, за да влети във вратата на "виолетовите" за 1:0.

Гостите отговориха в началните минути на втората част, когато Роландо Мандрагора изравни резултата с изстрел от дистанция.

В средата на полувремето футболистите на Винченцо Италиано стигнаха и до пълен обрат чрез Лукас Белтран, който наказа кошмарна грешка на вратаря Владимиро Фалконе, пресичайки негов опит за подаване.

Преднината на Фиорентина се задържа до заключителните секунди на редовното време, когато Роберто Пиколи с глава реализира за 2:2, възстановявайки паритета в двубоя.

Драмата в мача обаче тепърва предстоеше, тъй като в 92-ата минута удар на Никола Кръстович бе отразен, но при добавката Патрик Доргу беше точен за "жълто-червените", носейки крайната победа на своя тим.

С успеха Лече събра 24 точки и се изкачи до 13-ата позиция в подреждането, докато "виолетовите" остават 6-и с 34 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ потрепери, но въпреки това се завърна към победите в Лига 1
ПСЖ потрепери, но въпреки това се завърна към победите в Лига 1
Хайденхайм спря победната серия на Борусия Дортмунд след нулево реми у дома
Хайденхайм спря победната серия на Борусия Дортмунд след нулево реми у дома