НОВИНИ

Легендарният влак "Ориент Експрес" пристигна в Русе (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Павел Петров
15:25, 04.06.2024 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
Още
Слушай новината

Точно в 12.45 ч. днес на Централната жп гара в Русе пристигна легендарният влак " Ориент Експрес" с 96 пътници от цял свят. Влакът е с 15 вагона и 120 места и е предпочитан както от пътници от различни точки на света, така и от известни личности като Анджелина Джоли и британското кралско семейство.

В екипажа на най-известния влак в света работи като старши стюард и българинът Николай Симеонов. По думите му през последните години има ръст на българите, които пътуват с "Ориент Експрес".

"Горд съм, че успявам да славя до някъде България. Засега съм сам, но ще имам скоро колега от Варна. Повечето са французи и италианци. Имаме и малко българска кухня на борда, но това е секретна информация", каза той.

Най-ниската цена за билет в "Ориент Експрес" е 8000 евро. Цената варира в зависимост от класата на купето и продължителността на пътуването. Следващите спирки на влака са във Варна и Истанбул, а на 8 юни точно в 9.05 ч. сутринта "Ориент Експрес" отново ще спре на жп гарата в Русе. Този път престоят на влаковата композиция ще е 90 минути.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сред последните осем
Сред последните осем
Още два медицински хеликоптера идват у нас до края на годината
Още два медицински хеликоптера идват у нас до края на годината