НОВИНИ

Легендата Бернардо Резенде води волейболистите си в София

легендата бернардо резенде води волейболистите софия
Снимка: БФ по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
22:43, 30.06.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендарният бразилски треньор Бернардо Резенде води в София "Б" националния отбор на Франция за мъже за три контролни срещи с националния отбор на България до 21 г.

Престижните проверки са част от подготовката на селекцията, водена от Найден Найденов, за Световното първенство по волейбол за мъже до 21 г., на което страната ни е домакин заедно с Италия. Контролите ще се изиграят на 3 юли, 4 юли и 5 юли в спортна зала "Левски София", която ще приеме и мачовете в България от Световното първенство.

Бернардо Резенде ще е новият старши треньор на националния отбор на Франция по волейбол за мъже след Олимпийските игри в Токио.

Вече бе съобщено, че Резенде ще смени Лоран Тили след края на олимпийския турнир в Япония, като планът е бразилецът да е начело на "петлите" в предстоящия период, включващ и домашните за Франция Олимпийски игри в Париж през 2024 г. Работата му за френската федерация по изграждането на бъдещ още по-силен отбор с мисия "Париж 2024" обаче вече започна. И като част от нея Бернардо Резенде идва в България мъжкия "Б" отбор на Франция.

Легендата на световния волейбол е 7-кратен олимпийски медалист (веднъж като състезател и 6 пъти като треньор). Бернардо Резенде изведе Бразилия до две олимпийски титли - през 2004 и 2016 г.

"За мен е голяма чест, че Френската федерация прие кандидатурата ми. Не беше лесно решение, защото изисква някои лични жертви, но когато погледна този отбор на Франция и еволюцията му, съм много ентусиазиран от идеята да внеса своя опит в него, за да се придвижим заедно към заветната цел - златният медал от Олимпийските игри в Париж. Очаква ни истинско предизвикателство. Искам да подчертая отличната работа, която Лоран Тили свърши през последните 9 години. Искам да продължа тази работа, да разширя границите на капацитета на всеки един играч и да продължа да ги развивам като спортисти и хора", заяви Бернардо Резенде след назначението си.

Световното първенство е от 23 септември до 4 октомври. Мачовете у нас са в спортна зала "Левски София".

България ще играе с Куба, Бахрейн и Полша пред българска публика в предварителна Група В. В София ще се играят и мачовете от Група D, в която попаднаха Русия, Бразилия, Камерун и Канада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 88 години почина Доналд Ръмсфелд
На 88 години почина Доналд Ръмсфелд
Григор Димитров научи следващия си съперник на Уимбълдън
Григор Димитров научи следващия си съперник на Уимбълдън