НОВИНИ

Легенди на Ботев Пловдив посетиха фотоизложбата за 110-годишнината на клуба

Ботев Пловдив
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 03.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

По случай 110-годишнината от основаването на Ботев Пловдив клубът представи фотоизложба в галерия "Капана" (Градска Художествена Галерия).

Множество легенди на "жълто-черния" клуб уважиха церемонията, информират от клуба. Сред гостите бе и треньорът на мъжкия отбор на "канарчетата" Азрудин Валентич. Заслужили легенди на тима бяха наградени с юбилейни значки изработени от Ботев Пловдив.

"Успявам да се върна в годините, в които бях в активна възраст. Имаме незабравими спомени с нашия любим отбор", заяви за БНТ бившият футболист на клуба Марин Бакалов.

Фотографиите проследяват историята на най-стария футболен клуб у нас, а най-трудно за организаторите е било да издирят част от негативите, за да се постигне нужното качество на изображенията.

"Трябва да си дадем сметка, че 110 години физическа култура в жълто-черно означава много за паметта на редица поколения, възпитани да уважават обичат както идола на отбора, така и хората, които са им носили радостта", допълни проф. Любомир Караджов.

Фотоизложбата, която се намира в галерия "Капана" на адрес ул. "Райко Даскалов" №29, ще продължи до 15-ти март, като входът е свободен, а всички фенове ще могат да им се насладят всеки ден от 10:00 до 18:00 часа.

"Удовлетворението е голямо, когато виждам, че самите герои от снимките са тук.", добави кураторът на изложбата Минко Михайлов.

Автор: Мария Павлова-Кръстева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия ще обжалва санкцията от ФИФА
Русия ще обжалва санкцията от ФИФА
Облачно и с валежи през почивните дни
Облачно и с валежи през почивните дни