НОВИНИ

Лек спад на заразените с коронавирус у нас. 81 души са новите случаи

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 20.06.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

След вчерашния пик днес има известен спад на нови случаи. 81 са заразените според данните на Единния информационен портал при направени над 2300 теста. Така потвърдените случаи стават 3755. Отново най-много са в София - 28. 67 души са се излекували. Това означава, че от началото на епидемията 2008 са се преборили с болестта. За съжаление, още трима са починали и общият брой на жертвите достигна 193.

От днес пристигащите у нас от Белгия не подлежат на 14-дневна карантина. Директорите на регионалните здравни инспекции трябва да отменят карантината на пристигналите оттам в периода 9-19 юни. Под карантина няма да бъдат поставяни и краткосрочно командированите служители от държавната администрация при изпълнение на техните задължения.

Общината в Благоевград е затворена до 24 юни. Причината са 2 случая на заразени служители.

Затворена е и детска градина в Разлог, заради положителна проба на учителка. Предстои да бъдат тествани целият персонал и децата в групата на заразената учителка.

Заради резкия скок на заразените в Кюстендил, квартал "Изток" от днес е под пълна карантина до края на месеца. Ще се допуска влизането само на специализирани коли и доставки. Само работещите ще могат да излизат от квартала, и то ако работодателят им ги транспортира със собствен превоз.

Остават активни и огнищата на заразата в Шуменско. Очакват се резултатите на 40 души в село Каолиново. Те са били контактни на фелдшера, който разпространи заразата, защото не е ползвал предпазни средства. И той, и съпругата му починаха от болестта след като отказаха лечение в болницата. Селото засега няма да се затваря с КПП-та, защото има случаи в 8 места в областта. Под карантина в каолиновска община са 200 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилия с над 1 милион заразени с коронавирус
Бразилия с над 1 милион заразени с коронавирус
По-малко валежи, по-високи температури
По-малко валежи, по-високи температури