НОВИНИ

Лена Бориславова: Този парламент е неспособен да формира антикорупционно мнозинство

Николай Минков
от Николай Минков
11:25, 25.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Лена Бориславова
Снимка: БТА
Слушай новината

Този парламент за съжаление се показа неспособен да формира антикорупционно мнозинство, което не означава, че този парламент не трябва да работи и да се откажем от всякакви законодателни инициативи, коментира в Народното събрание Лена Бориславова от ПП-ДБ.

По думите ѝ това, което е обсъдено за работата на Народното събрание е, че по Конституция то трябва да работи до изборите.

"Има разумни срокове, в които да се проведе предизборна кампания, но не през август месец. Така че вместо да се ходи на море от депутатите, ние бихме могли да поработим още малко, за да приемем поне нещо в този парламент и напълно реалистично е това да бъде освен мерките за медицинските сестри, акушерите, така и Закона за личния фалит, който ще внесем днес. Той беше приет на първо четене от миналия парламент. Също така Закона за сигналоподателите. Минал е обществено обсъждане и няма пречка това Народно събрание да запретне ръкави и да приеме тези 2 законопроекта", допълни Лена Бориславова.

По повод заканата на Пеевски да внесе в прокуратурата записите с Кирил Петков, Василев и други знакови лица от ПП-ДБ, Бориславова отговори така: Нали разбирате от кое лице по "Магнитски" идва тази критика. Това е Пеевски, санкциониран за корупция в особено големи размери. Това е лице, което олицетворява целия модел на завладяната държава".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искането на различни такси при търсене на работа в чужина е знак за измама, напомнят от Инспекцията по труда
Искането на различни такси при търсене на работа в чужина е знак за измама, напомнят от Инспекцията по труда
Румен Радев ще присъства на откриването на Игрите в Париж
Румен Радев ще присъства на откриването на Игрите в Париж