НОВИНИ

Лео Меси е вече в САЩ, за да подпише с Интер Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:38, 12.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
лео меси вече сащ подпише интер маями
Слушай новината

Звездата на световния футбол Лионел Меси пристигна във Флорида във вторник, за да подпише договора си с Интер Маями.

Аржентинецът пристигна с частен самолет на летището във Форт Лодърдейл. Той беше придружен от семейството си и трябва да подпише контракт за две години и половина, като ще получава по 60 милиона долара на сезон.

"Доволни сме от решението, което взехме. Манталитетът ми и духът ми няма да се променят и ще опитам да дам най-доброто от себе си за новия ми клуб и да продължа да играя на най-високо ниво", заяви Меси пред аржентинска телевизия.

Седемкратният носител на "Златната топка" бе посрещнат от десетки фенове пред стадиона на Интер Маями, които пееха: "Как мога да забравя нощта, когато разбрах, че ще дойде Лионел".

Очаква се Лионел Меси да бъде представен като нов футболист на Интер Маями в следващите няколко дни, като в церемонията по всяка вероятност ще участва и неговият бивш съотборник от Барселона Серхио Бускетс, който също ще заиграе в Интер Маями. Към тях двамата ще се присъедини и друг бивш играч на "каталунците" Жорди Алба.

По план Меси трябва да направи своя дебют за Интер Маями на 21 юли срещу мексиканския отбор Крус Асул в среща от турнира за Купата на лигите, който противопоставя един срещу друг отбори от САЩ и Мексико.

Наскоро от Интер Маями, където съсобственик е англичанинът Дейвид Бекъм, обявиха и привличането на новия си наставник Херардо Мартино, който замени на поста Фил Невил. Аржентинският специалист се познава отлично с Меси и останалите бивши играчи на Барселона, тъй като той бе треньор там през сезон 2013/14, а освен това имаше възможността да работи с Лео и по време на престоя си като селекционер на националния отбор на Аржентина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделският министър: Цените на храните ги управлява конкуренцията и пазарът
Земеделският министър: Цените на храните ги управлява конкуренцията и пазарът
От нашите пратеници: Първо заседание на Съвета НАТО-Украйна във Вилнюс
От нашите пратеници: Първо заседание на Съвета НАТО-Украйна във Вилнюс