НОВИНИ

Лестър с първа победа срещу Арсенал като гост от 47 години насам

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:04, 26.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Европейски футбол
лестър първа победа арсенал гост години насам

Отборът на Лестър Сити постигна първи успех при гостуване на Арсенал от 1973 година насам, след като късно снощи победи "артилеристите" с 1:0 на "Емирейтс" в мач от шестия кръг на Висшата лига.

"Лисиците" бяха в серия от две поредни поражения в лигата, но се върнаха на победния път, благодарение на гол на Джейми Варди.

През първото полувреме превъзходството бе на страната на Арсенал, но пропуски на Букайо Сака, Пиер-Емерик Обамеянг и Алексндър Лаказет не позволиха на "топчиите" да излезнат напред в резултата.

През второто полувреме Лестър поизравни играта и не позволяваше на домакините да стигат лесно до положения пред вратата на Каспър Шмайхел.

Най-чистото голово положение за Арсенал се откри пред Ектор Бейерин, който след центриране от ляво на Обамеянг засече топката от въздуха, но датският вратар на Лестър спаси.

При контраатака в 80-ата минута, обаче, гостите от Лестър поведоха в резултата. Резервата Дженгиз Юндер беше изведен в дясно и центрира отлично към непокрития Джейми Варди, който с плонж с глава от 5 метра засече в мрежата. Това бе и първият точен удар на гостите в мача.

С този успех тимът на Брендан Роджърс, за когото това бе победа номер 300 като мениджър, се изкачи до четвърто място в класирането с 12 точки, една по-малка от лидерите Евертън и Ливърпул, докато Арсенал заема 10-та позиция с девет точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сабаленка триумфира в Острава
Сабаленка триумфира в Острава
Каракачанов: Не се налага функциите на премиера Борисов да бъдат поети от вицепремиер
Каракачанов: Не се налага функциите на премиера Борисов да бъдат поети от вицепремиер