НОВИНИ

Леверкузен продължават без загуба в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 27.10.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
леверкузен продължават без загуба бундеслигата

"Аспирините" се наложиха с 3:1 над гостуващия Аугсбург в последната среща от петия кръг на германското футболно първенство.

По този начин играчите на Петер Бос продължиха без загуба от началото на сезона в Бундеслигата, като с актив от 9 точки се намират на четвъртата позиция в класирането, на 4 точки зад лидера РБ Лайпциг.

За Аугсбург пък това беше второ поредно поражение и трети пореден двубой без успеха, заради което "фугерите" се свлякоха до 11-то място със 7 точки.

Домакините имаха превъзходство и поведоха в резултата още в 16-та минута, когато Лукас Аларио отбеляза от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Рафаел Франбергер.

Малко след половин час игра, тимът от Леверкузен остана без своя капитан Ларс Бендер, който получи контузия и беше принудително заменен.

Малко след почивката, противно на логиката, гостите изравниха чрез Даниел Калиджури, който отбеляза след подаване на резервата Рубен Варгас.

"Аспирините" се хвърлиха в търсене на втори гол, но в 66-та минута Леон Бейли уцели напречната греда.

Четвърт час преди края логичното се случи и след центриране на Надийм Амири аржентинецът Аларио с глава прати топката в мрежата.

В края на срещата гостите стигнаха до ъглов удар, при който в нападението се включи и вратарят Рафал Гикевич. Лошото изпълнение на корнера обаче позволи на домакините да организират контраатака, при която Муса Диаби оформи крайното 3:1 на опразнената врата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 1 милиард лева достига печалбата от трафик на хора с цел проституция
До 1 милиард лева достига печалбата от трафик на хора с цел проституция
МВнР: Задължително е носенето на маски при пътуване с автомобил в Гърция
МВнР: Задължително е носенето на маски при пътуване с автомобил в Гърция