НОВИНИ

Левски е започнал преговори с Ломел за удължаване на наема на Филип Кръстев

филип кръстев иска остане левски една година
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 29.04.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Левски е стартирало преговори с белгийския Ломел за удължаване на престоя на младежкия национал Филип Кръстев на стадион "Георги Аспарухов" с още една година. Това разкри старши-треньора на "сините" Станимир Стоилов на днешната си пресконференция преди дербито с Ботев (Пловдив) от 28-ия кръг на футболното ни първенство.

Специалистът заяви, че перспективният полузащитник се чувства щастлив в тима на 26-кратните шампиони и е изразил пред ръководството на Левски, че иска да продължи кариерата си при столичани.

"Левски е направим постъпление да се удължи присъствието на Филип Кръстев в отбора с още една година. Първо проведохме разговор с Филип и той заяви, че се чувства щастлив в Левски и иска да остане. Затова започнахме и разговорите с Ломел. Млад, перспективен футболист като него получи свободата да играе и да импровизира на терена. Желанието на Кръстев е да продължи кариерата си в Левски. Ще видим какво ще стане, когато дойде крайното решение, но аз лично вярвам, че щом Филип е щастлив, отборът, който държи правата му, няма причина да го мести другаде", каза Стоилов.

Той изрази надежда, че двата тима ще се споразумеят за Кръстев, тъй като финансовата гледна точка за Ломел, който е част от "Сити Груп" не е толкова важна, колкото дали българският футболист играе редовно, гони високи цели и дали се чувства добре. Според Мъри, Левски отговаря на тези критерии.

"Надявам се да запазим сегашните параметри на споразумението, защото ако новите условия са непосилни за Левски, Ломел няма как да се съгласи да удължи наема на Кръстев. Все пак мисля, че ще намерим общ език, защото за тим от „Сити Груп“ финансите не са чак такъв проблем, колкото дали въпросният футболист играе редовно, гони високи цели и се чувства щастлив. Ние отговаряме и на трите критерия", завърши Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И тази година няма да има военен парад за 6 май в София
И тази година няма да има военен парад за 6 май в София
Вижте как президентът Радев пилотира изтребителя "Юрофайтър" (Видео)
Вижте как президентът Радев пилотира изтребителя "Юрофайтър" (Видео)