НОВИНИ

Левски и ЦСКА си пожелаха пълни трибуни във финала на Купата на България по баскетбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:22, 23.03.2023
Чете се за: 06:27 мин.
Спорт
левски цска пожелаха пълни трибуни финала купата българия баскетбол
Слушай новината

Отборите на Левски и ЦСКА дадоха съвместна извънредна пресконференция преди утрешния финал между двата тима в турнира за Купата на България по баскетбол.

Големият сблъсък е утре вечер (24 март) от 18.00 часа в зала "Арена София", а от ръководството и на двата тима си пожелаха пълни трибуни.

"Аз съм много доволен, защото когато се роди тази идея, знаехме, че има големи рискове и можем да бъдем критикувани. Затова, че нивото на нашия баскетбол явно не е дорасъл "Арена София" да е трибуна на такъв турнир като Купата на България. Аз съм приятно изненадан от посещаемостта и от атмосферата. Причина за това е изравнената класа на отборите. Дори една разколебана игра през първото полувреме на отбора на Ямбол не може да замъгли много силното представяне от всички и интригуващите двубои. Безкрайно съм щастлив, че Левски е на този финал. Ако в началото на сезона някой е вярвал, че Левски и ЦСКА ще бъдат на финала за Купата, през март никой не е вярвал. Ние си поставихме много висока цел - да запазим отбора, защото имахме ангажимент към хора, които са защитавали Левски. Едно прекратяване участието на Левски оттук нататък ще бъде пагубно във всяко едно отношение. Целта беше да оцеляваме. Имахме низ от положителни съвпадения. С по-скромни възможности направихме отбор и това е огромна награда за всички. Утре излизаме за победа и смятам, че имаме своите шансове. Разчитаме на медиите тази пресконференция да помогне черешката на тортата в турнира да бъде видяна на живо от повече хора", заяви президентът на "сините" Константин Папазов.

"Благодарим на ръководството на залата за положените усилия този баскетболен празник да се получи. Положихме огромния усилия, защото беше предизвикателство да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Залата е много голяма и ние знаехме, че не можем да я напълним. Много хора казаха, че сме луди. Ние казахме "добре, нека да сме луди". Не сме го правили с финансова изгода, въпреки че сега мога да ви кажа, че ще излезем малко над нулата. Това показва, че баскетболът може да бъде печеливш", сподели членът на УС на "червените" Александър Чакмаков".

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски също се присъедини към призивите за пълни трибуни и изрази задоволство, че именно Левски ще бъде техен съперник в спора за трофея.

"Смисълът на тази пресконференция е предстоящото събитие – финал между Левски и ЦСКА в най-голямата и най-красива зала в България, да стигне до максимално много хора. Имаме за цел да привлечем максимално много фенове. Решихме, че трябва да го направим в името на тези хора. От една страна е нашата продукция. Важно е какъв баскетбол играем. Трябва да работим заедно, да правим продукт. Не трябва да говорим негативно. Зависим от този продукт. Ако сме умни, а се надявам да сме умни, трябва да правим продукт. Критиките и скандалът се консумират повече, не ми харесва това. Призивът ми е да напълним залата. Да, да я напълним. Призовавам утре всички да бъдат на мач. Говорихме много на тази тема. Започнахме така, че можехме изобщо да не се класираме в осемте. По едно време класирането ми се струваше успех. Сега се докарахме до положение да мечтаем за титла и да ни мислят за фаворити. Добре е за българския баскетбол и българския спорт финалът да е Левски-ЦСКА", категоричен е Барчовски.

Неговият колега от "Синия клуб" Димитър Ангелов дори изрази мнение, че оттук нататък всяка година финалите в турнира за Купата на България по баскетбол трябва да се провеждат в "Арена София".

"Правим състава в движение, смятам, че доста отбори можеха да ни подценяват, но показахме характер. Този финал за нас е най-доброто постижение до момента. Надявам се на още по-добро постижение в утрешния ден. Очаква ни много труден мач. Надявам се да има хора в залата, защото този турнир трябва да стане традиция да се играе в тази зала. Във Франция се играе всяка година в Париж в най-добрата зала. Трябва да се поставят високи цели. Ако искаме българският баскетболът да върви напред, трябва да се играе в такива зали. Тази в Ботевград беше малка. Благодаря за организацията на турнира", коментира Ангелов.

Участие в извънредната пресконференция днес взеха и капитаните на двата отбора Асен Великов и Алекс Симеонов, които утре ще изведат своите съотборници в първия финал в турнира за Купата на България от 30 години насам, в който един срещу друг се изправят отборите на Левски и ЦСКА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джералдин Чаплин у нас: Наградата на София означава много за мен
Джералдин Чаплин у нас: Наградата на София означава много за мен
Остри реакции у нас след закриването на българския клуб в Битоля (Обзор)
Остри реакции у нас след закриването на българския клуб в Битоля (Обзор)