НОВИНИ

Левски и Лудогорец определят последния 1/4-финалист за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:17, 04.12.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
левски лудогорец определят последния финалист купата българия
Слушай новината

Отборите на Левски и Лудогорец излизат един срещу друг днес по обяд в спор за последното място в 1/4-финалите на турнира за Купата на България.

Срещата е от 13.30 часа на "Хювефарма Арена" в Разград, като това ще бъде седмия двубой между "сини" и "зелени" през календарната 2022 година. До момента балансът е два успеха за Левски, два за Лудогорец и две равенства, но едно от тях беше в мача за Суперкупата, която в крайна сметка беше спечелена от "орлите" след изпълнение на дузпи.

За последно пък двата тима се изправиха един срещу друг преди броени дни отново в Разград, но в среща за първенството.

През последните няколко сезона именно Левски на няколко пъти се оказва пречката пред Лудогорец в турнира за Купата, а последният подобен случай беше само преди няколко месеца. Тогава в полуфиналите "сините" спечелиха с 3:2 в Разград, а на на реванша в София се наложиха с 1:0, за да се класират за финала, където след успех на Вечния съперник ЦСКА отборът, воден от Станимир Стоилов, триумфира с Купата.

През сезон 2019/20 отново "сините" спряха похода на разградчани в турнира, като това се случи във фазата на 1/4-финалите след победа след изпълнение на дузпи.

За третия случай, в който Левски и Лудогорец се изправиха един срещу друг за Купата на България пък трябва да се върнем до сезон 2014/15, когато "сините" отстраниха "орлите" след драматичен успех в полуфиналите, но впоследствие отстъпиха на Черно море в спора за трофея.

Така, на практика отборът на Лудогорец ще се опита днес за първи път да отстрани Левски в тази надпревара, като наставникът Анте Шимунджа ще бъде пределно мотивиран да върне Купата в Разград за първи път от сезон 2013/14 насам.

От друга страна Левски и Станимир Стоилов ще се надяват да продължат успешно защитата на трофея, който спечелиха през миналия сезон, след като на 1/16-финалите се справиха с тима на Вихрен Сандански след успех с 4:1 като гост.

В предишния кръг пък Лудогорец елиминира Розова долина Казанлък след победа с 2:0 като гост.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежки наводнения на остров Сицилия
Тежки наводнения на остров Сицилия
Володимир Зеленски разкритикува размера на тавана на цената на руския петрол
Володимир Зеленски разкритикува размера на тавана на цената на руския петрол