НОВИНИ

Левски и Лудогорец определят втория финалист за Купата на България

Лудогорец Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:43, 22.04.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски приема Лудогорец в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България по футбол. Двубоят между двата тима е тази вечер от 19.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

„Сините“ спечелиха вълнуващия първи сблъсък срещу шампионите с 3:2 в Разград, след като реализираха дузпа в 101-та минута чрез Марин Петков. По този начин те си осигуриха добра преднина преди реванша в София, тъй като головете на чужд терен важат за Националната купа и така „зелените“ ще се нуждаят от успех с два гола разлика, за да се класират за финала на 11-и май.

Левски се възроди след подновяването на шампионата, като има седем победи в десет мача във всички турнири. В останалите три срещи отборът на Станимир Стоилов направи две нулеви равенства с ЦСКА и отстъпи именно на Лудогорец с 1:2 в Разград след късен гол за домакините. От своя страна, тимът на Анте Шимунджа си гарантира 11-а поредна шампионска титла на страната след убедителния успех над Славия с 4:1 в последния кръг. „Милионерите“ отстъпиха само веднъж, подобно на предстоящия си съперник, във всички турнири – поражението с 2:3 от „сините“ за Купата преди седмица.

Левски е рекордьор по отличия за Купата на страната с 25, но не е печелил трофея от 2007 г. насам, когато побеждава във финала Литекс с 1:0 след продължения. За последно „сините“ бяха финалисти в надпреварата през 2018 г., когато загубиха от Славия след изпълнение на дузпи. Лудогорец триумфира за последно с Купата през 2014 г., когато победи Ботев Пд с минималното 1:0. За последно съставът игра финал през 2017 г., когато отстъпи на „канарчетата“ с 1:2.

Главен съдия на полуфиналния реванш на „Герена“ ще бъде Драгомир Драганов. Негови помощници ще са Димо Вълчев и Христо Хаджийски. Победителят от втория полуфинал за Купата ще се изправи срещу действащия носител на трофея ЦСКА на финала на 11 май на Националния стадион „Васил Левски“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
631 са новите случаи на коронавирус
631 са новите случаи на коронавирус
Великденски пакети за бездомните хора в Русе
Великденски пакети за бездомните хора в Русе