НОВИНИ

Левски измъкна трите точки от Славия, намеса на ВАР разбуни духовете

Левски
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 06.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски записа петата си победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ се поздравиха с успеха в най-старото столично дерби срещу Славия с 1:0 на стадиона в „Овча купел“.

Единственото попадение за Левски дойде в заключителната част на мача и бе дело на Билал Бари. Славия остана с човек по-малко 30 минути преди края заради червен картон на Ерол Дост.

Гостите обаче имаха претенции за неотсъдена дузпа, въпреки че ситуацията беше преразгледана обстойно от асистентите за системата за видеоповторение (Георги Кабаков и Мартин Маргаритов).

В 50-ата минута дойде и най-спорната ситуация в срещата. Откъсващият се Билал Бари беше фаулиран от Венцислав Керчев, а арбитърът Ивайло Стоянов отсъди дузпа.

След 3-минутно преразглеждане на ситуацията от асистентите по ВАР, главният рефер промени решението си. Той отсъди фаул на границата на наказателното поле, зачитайки че нарушението е било извършено извън него. Футболистът на Славия получи само жълт картон за провинението си.

Главният рефер прие, без да проверява лично, че нарушението е било извършено извън наказателното поле. Георги Миланов заложи на техниката при изпълнението на фаула, вратарят на Славия Светослав Вуцов отрази удара, топката се отби в гредата, но не влезе в мрежата.

В 61-ата минута Ерол Дост получи втори жълт картон, като остави „белите“ да доиграват срещата с човек по-малко.

Пробивът, който „сините“ си заслужиха, дойде в 81-ата минута. След балонно центриране отляво на Радослав Цонев, топката „кацна“ на главата на Билал Бари, а той от непосредствена близост я прати зад стража Светослав Вуцов за 1:0.

След победата Левски заема 8-о място във временното класиране със 17 точки, колкото има и Локомотив Пд, но „смърфовете“ са с мач по-малко. Славия е на 4-ата позиция с 23 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Купеният вот е явление, което застрашава демокрацията
Стефан Янев: Купеният вот е явление, което застрашава демокрацията
Политическа криза в Р Северна Македония, опозицията е готова да състави правителство
Политическа криза в Р Северна Македония, опозицията е готова да състави правителство