НОВИНИ

Левски към БФС: Вие задълбочихте проблемите в българския футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:00, 02.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
левски бфс вие задълбочихте проблемите българския футбол
Слушай новината

Отборът на Левски излезе с втора декларация в рамките на два дни, в която се обърна директно към Българския футболен съюз (БФС) и обвини централата за проблемите в българския футбол.

Още вчера "сините" призова БФС да свика извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, който да доведе до "дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация". От БФС реагираха възмутено и отговориха, че нито един клуб не може да поставям ултиматуми на централата.

Днес обаче Левски излезе с нова позиция, в която отново обвини БФС, че тя е виновна за превръщането на България в "една от най-изостаналите страни във футболна Европа" и още веднъж призова до 20 декември 2022 година да бъде обявена дата за извънреден изборен конгрес.

Ето я и декларацията на Левски:

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на "ПФК Левски" ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме", написаха от "Синия клуб".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В търсене на убежище: Автобусът с украински деца без родители пристигна в Балчик
В търсене на убежище: Автобусът с украински деца без родители пристигна в Балчик
Задържаха непълнолетния нападател над момче в Русе
Задържаха непълнолетния нападател над момче в Русе