НОВИНИ

Левски надви Пирин с два късни гола и се изкачи на трето място в Първа лига

левски пирин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 14.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Уелтън и Асен Митков вкараха късни голове и Левски победи с 2:0 Пирин Благоевград като домакин в отложен мач от шестия кръг на българската футболна efbet Лига. Така "сините" се изкачиха на трето място в класирането с актив от 15 точки и седем по-малко от лидера Локомотив Пловдив, който има и мач повече.

Първото чисто положение бе в 14-ата минута и бе за Пирин. Джавад Ел Джемили върна грешно топка към Николай Михайлов, но Юго Комано пресече паса и се озова сам срещу вратаря на "сините". Ударът обаче беше слаб и не затрудни много Михайлов.

За Левски пропуски направиха Рикардиньо, Роналдо и Дарлан, а Асими Фадига почти повтори изпълнението си от мача с Айнтрахт Франкфурт, но от различен ъгъл. Французинът взе топката по дясното крило и стреля към вратата на Пирин, но Максим Ковальов я изби с отличен плонж.

Левски стигна до добра възможност за централния нападател Рикардиньо след десетина минути игра през второто полувреме. Той получи топката в наказателното поле и изпрати точен удар, който обаче бе спасен от Ковальов. Малко по-късно пък шут на Дарлан извън наказателното поле премина покрай страничната греда.

В 74-та минута отново Фадига имаше шанс да се разпише за Левски. След разбъркване в наказателното поле топката попадна на волето на французина на около 20 метра от вратата, а той стреля без забавяне по земя. И този удар обаче премина покрай страничната греда на гостите от Благоевград.

През второто полувреме Пирин рядко излизаше от половината си и Левски очаквано стигна до гол. В 78-та минута борба за висока топка в средата на терена бе спечелена от Александър Дюлгеров, но капитанът на гостите успя само да я удари към собствената си врата. Уелтън пък надбяга двама бранители в бяло и преодоля Ковальов един за един.

В 87-та минута Левски вкара и втори гол след пробив на Роналдо. Бразилецът преодоля двама по дясното крило и падна за дузпа, но топката попадна на пътя на Асен Митков. Той стреля с първото докосване и бе точен в далечния ъгъл за 2:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха федерално обвинение срещу сина на Джо Байдън
Повдигнаха федерално обвинение срещу сина на Джо Байдън
Полша и Унгария искат ЕК да удължи забраната за внос на украинско зърно
Полша и Унгария искат ЕК да удължи забраната за внос на украинско зърно