НОВИНИ

Левски отвърна на СК на БФС със собствена позиция относно грешките на Георги Кабаков

Ръководството на "сините" призова съдията да не свири повече мачове на тима.

Георги Кабаков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 19.08.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

От Левски излязоха с позиция за грешките на съдията Георги Кабаков при гостуването на Лудогорец, загубено с 0:1. Тимът показа чрез видео някои грешки на главния рефер и асистентите му според преценките си.

"ПФК Левски категорично заявява, че Георги Кабаков повече не трябва да ръководи двубои на нашия отбор, без значение от съперника. Явната тенденция в неговото съдийство бе доказана и на двубоя с Лудогорец. Тук не говорим за липса на качества, а за очеизвадна тенденция. Кабаков беше като компютър, програмиран да свири само в едната посока.

Този му стремеж щеше да докара нечуван срам да гледа на ВАР (надяваме се, че ако засадата не го бе спасила, щеше да бъде извикан до монитора) дузпа, която няма как да се даде и на квартално мачле. Той буквално щеше да си счупи краката да бяга към бялата точка в комична ситуация, в която Пламен Андреев изчиства топката и е връхлетян от нападател на съперника, но нямаше същия ентусиазъм да се замисли поне да отсъди нарушение за изблъскване в гръб срещу Алекс Колев в последната минута.

Георги Кабаков категорично не се съобразява със съдийската тенденция, а именно да се контактува само с капитаните на отборите, и то в определени ситуации. Вместо това той цифром и словом се е обяснявал и успокоявал футболистите на Лудогорец ДЕВЕТ минути. Абсолютен прецедент в световния футбол – да разговаряш с футболисти от даден отбор 9 минути и никой от тях да не получи картон.

Може би и затова „най-добрият ни съдия“, етикет, който още му стои лепнат като гербова марка в медиите, е изпаднал в девета глуха на европейското съдийство. Нямаше го на Европейско първенство, нямаше го на Олимпиадата, все по-рядко го има и в евротурнирите. Появява се тук-там в кратки клипчета като негативен пример как може да се изкара дори Юрген Клоп от нерви. И няма как да е иначе, защото в европейското съдийство се расте с качества, честност и постоянство, не със слагачество. Нямаме търпение да видим и оценката на Съдийската комисия за „спектакъла“ и настояваме той да бъде наказан за „представлението“ си.

Представяме на вашето внимание видео и обяснение на част от ситуациите в мача. Тук няма как да уловим всички негови беседи с футболисти на Лудогорец, нито неспазването на разпоредбите на УЕФА, че когато даден футболист е малтретиран със серия от фаулове, както се получи със Сангаре, трябва да се даде жълт картон дори и да няма прекомерна грубост. Педро Нареси и няколко негови съотборници получиха най-много плашливо укорителен поглед от Кабаков."

В подкрепа на тяхната позиция, от клуба приложиха и видеоматериал с част от грешките на Георги Кабаков.

По-рано през деня от Съдийската комисия на БФС излязоха със становище за недопустимата позиция на Левски спрямо съдийската бригада, която нагнетява напрежение в родния футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе подари фланелката си на Рафаел Надал след края на мача с Майорка
Килиан Мбапе подари фланелката си на Рафаел Надал след края на мача с Майорка
Тошко Йорданов: Промените в Конституцията заложиха политически натиск със самото им приемане
Тошко Йорданов: Промените в Конституцията заложиха политически натиск със самото им приемане