Левски: Парите за заплати са осигурени със заем от малка фирма

от БНТ
21:41, 05.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Спорт
левски парите заплати осигурени заем малка фирма

"За да разсеем всякакви спекулации: Заплатите на футболистите за месец март бяха изплатени. Финансирането е осигурено чрез краткосрочен заем за оперативни нужди от малка фирма, която по никакъв начин не е свързана с появилите се спекулации по медиите за източника на средствата", обявиха от Левски по повод различните информации за източника на средства за изплащането на заплатите на футболисти и треньори в понеделник.

Още в събота мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че в понеделник футболисти и треньори ще получат част от дължимото им, а в понеделник обещанието бе спазено, но така и не стана ясно откъде са дошли средствата за това, тъй като към момента единствения източник на приходи в Левски са даренията на феновете, които обаче се изразходват само и единствено за погасяване на дълговете към НАП.

Това доведе до множество спекулации и недоволство сред някои от феновете, включително и председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян.

"Наско Сираков няколко пъти се афишира като гарант за прозрачност. От информацията за платените заплати в Левски става ясно, че произходът на средствата е строго пазена тайна. Любопитна история", написа Хиндлиян във Фейсбук.

Сега от клуба отново не назовават името на фирмата, но все пак изтъкват, че тя не е свързана с появилите се в медиите различни имена. От днешното съобщение на Левски става ясно и че на футболистите на тима се дължа по още четири заплати (април-юли).

Левски започва новата кампания в Първа лига с домакинство на Берое Стара Загора в понеделник от 20:00 ч.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Министерството на туризма ще бъде затворено заради служител с коронавирус
Министерството на туризма ще бъде затворено заради служител с коронавирус
Наводнения в Судан засегнаха над 50 000 души
Наводнения в Судан засегнаха над 50 000 души