НОВИНИ

Левски победи Нефтохимик и излезе начело в мъжката волейболна лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:53, 07.11.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
ВК Левски София
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Левски София излезе начело в класирането в мъжката Суперволей лига, след като записа четвърта победа. Воденият от Николай Желязков тим надделя над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:2 (25:17, 25:22, 19:25, 20:25, 15:13) в мач от петия кръг в зала "Младост".

Левски доминираше изцяло в първата част и спечели с 25:17. Във втория гейм "сините" отново имаха водеща роля, и въпреки че играта бе по-оспорвана, Левски успя да се наложи с 25:22. В третата част бургазлии бяха по-мобилизирани и успяха да спечелят с 25:19. В решителния четвърти гейм двата тима бяха равностойни до седмата точка. Левски поведе за кратко, но домакините не се отпуснаха и обърнаха резултата. Момчетата на Иван Станев останаха стабилни, като допуснаха и по-малко грешки от "сините" и резултатът бе изравнен.

Мачът влезе в тайбрек, в който гостите поведоха и поддържаха преднина от три точки през по-голямата част от времето. След 10:7 обаче домакините успяха да скъсят дистанцията само на една точка. "Сините" стигнаха първи до мачбол и затвориха мача след атака на Владимир Гърков.

Най-резултатен за Левски стана Венислав Антов с 21 точки, с 16 точки приключи Алехандро Торо. 13 точки добави Владимир Гърков. За Нефтохимик Аксел Трухчев приключи със 17 точки, 15 добави Тодор Димитров, а 14 точки реализира Георги Петров.

"Сините" имат актив от 12 точки след 4 победи и 1 загуба. Нефтохимик е девети с 5 точки само с една победа и с 4 поражения.

В следващия кръг Левски играе с Марек Юнион-Ивкони (Дупница) на 11 ноември, а бургазлии ще спорят с градския съперник Дея спорт на 13 ноември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20% скок в цената на водата в Благоевградско
20% скок в цената на водата в Благоевградско
Проф. Тодор Кантарджиев: Ще има настъпление на грип A, пикът ще бъде март
Проф. Тодор Кантарджиев: Ще има настъпление на грип A, пикът ще бъде март