НОВИНИ

Левски постигна минимален успех над Берое

ивелин попов цунами групата левски гостуването хамрун малта
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
20:54, 03.10.2022 (обновена)
Чете се за: 05:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски постигна успех с 1:0 над Берое в последния мач от 12-ия кръг на Първа Лига. Ивелин Попов отбеляза единственото попадение в Стара Загора още в третата минута. Цунами центрира в наказателното поле за Илиян Стефанов, а бившият национал на България излезе неразчетено, като не се разбра с Димитър Пиргов. Опитният футболист се възползва, вкарвайки своя дебютен гол в празната врата. При попадението обаче Стефанов игра с ръка, но главният съдия Георги Кабаков и реферът на ВАР Владимир Вълков не отмениха гола.

Малко по-късно домакините отговориха с добър удар на Симеон Мечев от фал, но кълбото премина на сантиметри от целта. В 14-ата минута Илиян Стефанов и Филип Кръстев комбинираха, а халфът стреля технично с външен фалц, но кълбото попадна право в ръцете на стража на "зелените".

В 21-ата минута Цунами отпави удар от около 15 метра, но не успя да затрудни Иван Караджов. Шест минути по-късно Роналдо проби отляво, след което комбинира с Уелтон, който стреля с едно докосване, но топката нацели гредата.

В 33-ата минута Рука също пробва късмета си, но опитът му бе твърде неточен. Секунди по-късно Георги Миланов навлезе в наказателното поле и бе съборен от противников играч, но "сините" не получиха дузпа, въпреки претенциите си. Това бе и последната интересна ситуация за първата част.

Второто полувреме започна с контрол върху топката на футболистите на Станимир Стоилов. В 50-ата минута Георги Миланов получи удобна топка пред наказателното поле, но ударът му с десния крак премина високо над вратата.

В 69-ата минута Роналдо направи изключително сериозен пропуск. Бразилецът намери с глава Уелтон, който напредна, след което центрира към своя сънародник. Роналдо отправи шут от близка дистанция, но Иван Караджов се намеси.

В 76-ата минута Цунами даде пас в наказателното поле към Роналдо. Атакуващият футболист овладя и се справи с двама бранители на Берое, но подаването му бе твърде неточно към Уелтон, който бе на перфектна позиция.

В 89-ата минута Филип Кръстев получи възможност да се разпише от пряк свободен удар, но опитът му премина над целта. До края на срещата защитата на Левски не допусна опасности пред вратата на Пламен Андреев и заслужено "сините" си тръгнаха с трите точки от Стара Загора.

"Наистина доста труден мач за нас. Отбор като Левски, ако иска да се бори значимо, ще има такива срещи. Казах го още в началото, като дойдох, че искам да сме шампиони. Трябва да има характер и битка. Мъри Стоилов ме познава от много години. Знае къде да ме използва, важното е отборът да побеждава и да вървим нагоре. Чаках да направя дебют дълги години и се радвам, че отбелязах гол. Всеки следващ мач е най-важен и най-труден. Искам да поздравя хората от Стара Загора, които са осигурили прекрасен терен, удоволоствие е да се играе на него", сподели Попов след мача.

"Труден мач, доволен съм от победата. Нашият отбор се представи според очакванията. Леко лежерно, нямаше агресия в атака и в защита. Игра достатъчно, колкото, за да спечели. Трябва да имаме повече динамика, повече агресия, за да вкараме втори гол. Въпреки че нямаше проблеми пред нашата врата, трябва да играем по-добре. Думата лежерно не е най-точната. Трябваше повече футболна агресия, имаше леко разконцентриране. Нямаше живец и амбиция. Играхме просто, за да вземем трите точки. Ранният гол дойде навреме. Трябваше да натиснем по-агресивно в атака, за да вкараме втори гол и да затворим мача", коментира старши-треньорът на "сините" Станимир Стоилов.

В следващия кръг Левски приема Ботев (Пловдив), а Берое гостува на Пирин в Благоевград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист отново спечели Суперкупата на България по баскетбол
Рилски спортист отново спечели Суперкупата на България по баскетбол
Фен среща с волейболистите на Хебър преди мача от Шампионската лига
Фен среща с волейболистите на Хебър преди мача от Шампионската лига