НОВИНИ

Левски пречупи десет от Черно море и нанесе първа загуба на "моряците" през кампанията

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:29, 22.10.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
левски пречупи десет черно море нанесе първа загуба моряците кампанията
Слушай новината

Левски постигна първата си победа срещу съперник от топ 6 от началото на сезона, след като надигра с минималното 1:0 у дома състава на Черно море в дербито на 14-ия кръг в родната Първа лига.

С успеха си на "Герена" "сините" нанесоха и първа загуба на варненци през кампанията, след която вече всички 16 отбори в българския елит имат допуснато поне едно поражение.

Ключовият момент в срещата между Левски и Черно море дойде в средата на първата част, когато гостите останаха с човек по-малко след изгонването на Влатко Дробаров, който получи директен червен картон за опасно влизане в краката на Джавад Ел Джемили.

Въпреки численото си превъзходство на терена обаче момчетата на Николай Костов стигаха трудно до опасни ситуации пред противниковата врата, но това се промени в 57-ата минута.

Ел Джемили напредна в половината на "моряците" и с чудесно изпълнение от дистанция вкара единственото попадение в мача, за да донесе и трите точки на своя тим. При гола обаче трябваше да се отбележи и неубедителната намеса на стража Иван Дюлгеров, който трябваше да види как топката минава зад гърба му и влиза в мрежата за крайното 1:0.

Победата изкачи временно Левски до 4-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, докато в същото време Черно море запазва 2-ото място с 29 пункта въпреки първото си загбуа през сезона. Футболистите на Илиан Илиев обаче имат и мач повече спрямо част от преките си конкуренти на върха в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържани за побоя над кандидата за кмет на Зидарово
Има задържани за побоя над кандидата за кмет на Зидарово
Лил се наложи над Брест и излезе четвърти в Лига 1
Лил се наложи над Брест и излезе четвърти в Лига 1