НОВИНИ

Левски представи Николай Костов, а той заяви: Знам в какъв момент попадам в отбора (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:37, 21.06.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
левски представи николай костов знам какъв момент попадам отбора
Слушай новината

Новият старши треньор на Левски Николай Костов бе официално представен на специална церемония на стадион "Георги Аспарухов", в която участие взе и изпълнителният директор на тима Даниел Боримиров.

На първо време 59-годишният специалист представи и щаба, с който ще работи по време на втория си престой начело на "сините" и заяви, че е напълно наясно в какъв момент се завръща на "Герена".

"Имам много време, в което да разговарям. Искам да представя екипа, с който ще работя Божидар Митрев – треньор на вратарите, Тимур Скорак – кондиционен треньор, Кирил Настаренков – помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип", започна Костов.

"Знам в какъв момент попадам в Левски. Имам предстартово вълнение. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам и знам каква ми е отговорността. Очаквам да бъда подкрепен от феновете, защото това е много важно за мен. Очаквам да бъде подкрепен и от играчи и от ръководство. Надявам се да имаме добра работна среда", продължи той.

Бившият футболист на "сините" бе доста лаконичен по темата с това колко време са продължили преговорите му, за да поеме Левски.

"Разговорите с ръководството са продължили толкова, колкото трябва. Нека да си дадем време да започнем да работим, защото тепърва ще трябва да се опозная с футболистите. Трябва да се запозная с играчите. Наистина много се вълнувам за първия си ден", коментира Николай Костов.

Новият наставник на Левски коментира още и какво ще бъде поведението на тима под негово ръководство, като обяви, че неговата цел №1 ще бъде владеенето на топката.

"Схемата на игра зависи от трансформациите на състава. Вече дори не говорим за схеми на игра в съвременния футбол, защото отборите се развиват на определени етапи. Схемата на игра най-вероятно няма да бъде запазена. Отборът ще трябва да промени поведението си. "Левски" трябва да владее топката през голяма част от времето. Моята цел номер 1 ще бъде владението на топката", заяви българският специалист.

Костов говори още и за жребия за Лигата на конференциите, споделяйки, че Левски ще се опита да вземе всяка една възможност и добави, че самият него и футболистите ги очаква дълъг път.

"Доволен съм, но нека да обърнем внимание на нашата подготовка. Всяка възможност, която имаме ще се опитаме да я вземем в Европа", каза новият треньор на "сините"

"За мен е важно да бъда приет от играчите, ние с футболистите трябва да извървим тежък път и да се справяме с трудностите. Трябва да убеждаваме публиката да ни вярва с играта си. Аз знам, че съм подценяван. Напрежението идва от там, от където не очакваш. Надявам се да бъда подкрепен и от журналистите", завърши Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден опит за измама с фалшив сайт на БНТ
Пореден опит за измама с фалшив сайт на БНТ
Починаха двете щъркелчета от падналото гнездо в Драгушиново
Починаха двете щъркелчета от падналото гнездо в Драгушиново