НОВИНИ

Левски приема Ботев Пд на Герена в мач от 13-ия кръг

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:31, 08.10.2022
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
левски приема ботев герена мач кръг
Слушай новината

С нови две срещи продължава 13-ия кръг от Първа лига днес. Славия приема Септември от 17.30 ч., а от 20.00 ч. Левски и Ботев Пд излизат на "Герена" в мач №145 помежду им. Сектор А на ст. "Георги Аспарухов" ще остане празен заради наказание на "сините" от мача с ЦСКА. Ръководството предупреди привържениците да се въздържат от хулигански, расистки и ксенофобски прояви.

От клуба напомниха, че използването на пиротехнически средства, освен че е опасно за живота здравето на привържениците, ще донесе още санкции. Треньорът Станимир Стоилов пък обяви, че не е честно заради 1-2 привърженици да страдат 20 хиляди. "Левски е силен, когато е с феновете си и играе футбол. Надявам се повече да няма конфронтации и такива случаи. Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два инцидента винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове. Затова нашите фенове са по-различни. Някой път се получават неща, които не трябва да се случват. От както съм аз, почти нямаме случай, в който да имаме забележки“, продължи той.

Разликата между играчите на Станимир Стоилов и временния лидер – ЦСКА 1948, се равнява на пет точки. Но също така „сините“ са с три мача пасив. Един от отличителните белези в представянето на Левски е играта на дефанзивните играчи. От старта на кампанията защитниците на тима от "Герена" допуснаха едва четири попадения. Това е най-добрия резултат в лигата.

”Канарчетата” влизат в срещата след ценна и сладка победа над Славия с 1:0. Двубоят се проведе на Футболен комплекс “Ботев 1912”, като “жълто-черните” играха над половин мач с човек по-малко, но въпреки това солидното представяне на целия отбор и попадение на Елвис Ману допринесоха за победата.

Домакините от София пък победиха отбора на Берое Стара Загора с минималното 1:0.

В исторически план, “канарчетата” имат 73 изиграни мача на стадион “Георги Аспарухов”, като статистиката е в полза на “сините”.

Незабравим за гостите обаче ще остане мачът, игран 2021 г, когато Ботев се наложи над Левски с 2:1 насред София. Емануел Току се превърна в герой за “канарчетата”, отбелязвайки 2 попадения, като с тяхна помощ бе прекъсната кошмарната серия от над 30 години без успех над "сините" на стадион "Георги Аспарухов”.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи групата за домакинството срещу Септември. Единствената промяна в групата в сравнение с визитата на Ботев Пловдив е влизането на Николай Кръстев на мястото на опитния вратар Георги Петков. В двубоя между Славия и Септември всичко, освен победа на "белите" ще е изненада.

Програма за 13-ия кръг в Първа лига:

Събота, 8 октомври:

17:30, Славия – Септември

20:00, Левски – Ботев Пд

Неделя, 9 октомври:

17:45, Ботев Враца – Арда

20:15, ЦСКА 1948 – Черно море

Понеделник, 10 октомври:

16:00, Спартак Варна – Локомотив Пд

19:00, Лудогорец – ЦСКА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболистите на Валенсия спечелиха гостуването си на Осасуна
Футболистите на Валенсия спечелиха гостуването си на Осасуна
Равенство за Олимпик Лион и Тулуза в Лига 1
Равенство за Олимпик Лион и Тулуза в Лига 1