НОВИНИ

Левски приема Локо Пд в мач от 15-ия кръг на Първа лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:55, 22.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
левски гони победа локомотив пловдив официалния дебют стоилов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Левски излизат в двубой от 15-ия кръг на Първа Лига. Срещата, която е с начален час 19.45, е очаквана с огромен интерес заради съперничеството между двата тима и моментното класиране на отборите.

Локомотив влиза в двубоя като четвърти, само на три точки пред петия Левски. „Сините“ обаче са и с мач по-малко заради участието им в европейските клубни турнири в началото на сезона.

В последните си две срещи „сините“ не стигнаха до успех. Те загубиха с 1:2 от Славия и направиха нулево реми със Септември (София). Възпитаниците на Станимир Стоилов са пределно мотивирани да спрат тази серия пред своите верни фенове. В същото време "смърфовете" се представят отлично от началото на сезона.

Локомотив записа две победи без допуснат гол във вратата си. Възпитаниците на Александър Томаш победиха Спартак (Варна) с 2:0 като гост, а в последния кръг надиграха Славия с 3:0.

В общо 135 шампионатни сблъсъка между двата отбора, черно-белите са загубили 84, 67 като гости в София, и са допуснали 275 гола във вратата си.

Станимир Стоилов няма проблеми с контузени и наказани играчи, като единственото изключение е Билал Бари. През седмицата различни оплаквания имаха Келиан ван дер Каап, Цунами и Георги Миланов, но и тримата ще са на линия за мача. В състава ще се завърне Жереми Петрис, който доскоро лекуваше травма. Очаква се титулярно място да получи и Абдулахи Шеху.

Вчера от щаба на Локо Пд обявиха, че полузащитникът Петър Витанов ще пропусне гостуването на "черно-белите" на Левски заради контузия. Очаква се неговото място в титулярния състав да заеме Георги Каракашев.

Сред 18-те избраници на Томаш се завръщат Евандро и Милош Петрович. Освен тях в групата на Локомотив попаднаха Динко Хоркаш, Илко Пиргов, Александър Василев, Луан, Райън Бидунга, Матеус да Силва, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Пиер Зебли, Георги Каракашев, Джовани, Бабакар Дион, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Ивайло Димитров и Преслав Боруков.

Двубоят на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов" ще бъде ръководен от Драгомир Драганов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контактната група за съставяне на правителство започва срещи с партиите
Контактната група за съставяне на правителство започва срещи с партиите
Предимно слънчево време в събота
Предимно слънчево време в събота