НОВИНИ

Левски продава Паулиньо в Япония, за да си върне Обертан

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:41, 11.01.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Български футбол
левски продава паулиньо япония върне обертан

Бразилската перла на Левски - Паулиньо е една трансферните цели на японския елитен Висел (Кобе), твърдят медиите в Страната на изгряващото слънце.

През миналата кампания Висел финишира на незавидното 14-то място в местния шампионат и се оглежда за попълнения, за да подобри класирането си.

В отбора често залагат на бразилски футболисти и именно заради това проучват възможността дали могат да вземат крилото на Левски.

"Сините" се надяват да продадат Паулиньо, за да получат свежи средства, с които да бъдат покрити стари задължения на клуба.

През настоящия сезон в efbet Лига бразилецът изигра 14 мача с екипа на Левски в които реализира 4 гола.

В началото на кампанията 27-годишният играч не се представяше убедително, но в последните есенни двубои подобри представянето си. Той бе привлечен на "Герена" през 2018 година. Оттогава досега има общо 97 мача във всички турнири със синята фланелка, в които вкара 23 гола.

При евентуална сделка с Висел (Кобе) за продажба на Паулино, Левски ще има нужните средства, за да си върне Габриел Обертан.

Трансферната сага с 31-годишният французин все още не е приключила, тъй като Обертан за момента не успява да разтрогне договора си с Ерзурумспор ББ, а договорът му с турския тим е до лятото.

Вместо бившият играч на "сините" да стяга куфари за София, той се готви за шампионатния сблъсък с Фенербахче. Двубоят е от 15:00 часа и се очаква Обертан да бъде титуляр.

От Левски вече няколко пъти заявиха, че селекцията през зимата ще бъде свързана с това дали клубът ще успее да прораде някой от настоящите си играчи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: България на квалификациите за ЕвроВолей 2021, 12-17 януари
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: България на квалификациите за ЕвроВолей 2021, 12-17 януари
Множество счупени дървета и клони във Видин
Множество счупени дървета и клони във Видин