НОВИНИ

Левски провежда Общо събрание на акционерите, очакват се промени

Наско Сираков - Левски
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:36, 31.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Общото събрание на акционерите на Левски се очаква да се проведе днес. Събранието ще започне от 11.00 часа и ще бъде стенографирано за всички акционери в „синия“ клуб, а тези, които няма да имат възможност да присъстват, ще могат да видят събитието на запис.

Притежателите на акции в клуба ще обсъждат редица теми, свързани с бъдещето на столичани, след като вчера изпълнителният директор на компанията за спортни залози Лъчезар Петров и мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков дадоха съвместна пресконференция, на която дадоха подробности относно подновеното партньорство между двете страни за срок от пет години.

Очаква се по време на Общото събрание да бъде изготвен финансов и погасителен план от компанията, с който да бъдат изчистени най-належащите задължения на „сините“.

В добавка, представители на спонсора ще влязат в Управителния и Надзорния съвет на клуба. Те ще имат за цел да обновят и стабилизират структурите на Левски, създавайки нови отдели.

Днес изтича и временният престой на Константин Баждеков на поста изпълнителен директор на „сините“, като трябва да бъде решено името на постоянно изпълняващ длъжността човек. Ще бъде обсъдено финансовото положение на столичани, което от година и половина насам е един от основните източници на притеснение у „синята“ общност.

На пресконференцията вчера Сираков обяви, че в сряда заедно с Лъчезар Петров ще проведат разговор със Станимир Стоилов относно треньорския пост в Левски. По думите на мажоритарния собственик, „сините“ са съвсем близо до „завръщането на Мъри на „Герена“, като той е първата и единствена алтернатива за наставник на клуба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Христо Бозуков: Ще намерим пари за компенсиране на щетите от градушката в Пловдивско
Проф. Христо Бозуков: Ще намерим пари за компенсиране на щетите от градушката в Пловдивско
Соня Йончева и Пласидо Доминго излизат на сцената пред "Св. Александър Невски"
Соня Йончева и Пласидо Доминго излизат на сцената пред "Св. Александър Невски"