НОВИНИ

Левски се развихри срещу Ботев в Пловдив, Ел Джемили с две красиви попадения за „сините“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:15, 22.07.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Левски постигна победа с 3:1 при визитата си на Ботев Пловдив в дербито от втория кръг на Първа лига.

„Сините“ откриха резултата на стадион „Христо Ботев“ в 56-ата минута от дузпа, отсъдена за неволно нарушение на Роберто Пунчец срещу Рикардиньо на границата на вратарското поле на „канарчетата“. Зад топката застана потърпевшият Рикардиньо, който с фалцов изстрел се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Хидайет Ханкич.

Съставът на Николай Костов удвои преднината си четвърт час преди края на двубоя чрез Джавад ел Джемили, който получи топката в половината на „жълто-черните“, напредна към наказателното поле и с мощен изстрел малко след дъгата на пеналтерията се разписа в горния ляв ъгъл на стража Ханкич.

Ботев намали пасива си в 82-ата минута. Красиан Колев центрира от ъглов удар в наказателното поле на Левски, където топката бе изпита на границата на пеналтерията, Точукво Ннади нанесе силен изстрел по посока вратата на Пламен Андреев, който бе блокиран от Жереми Петирс, а непокритият Мартин Секулич с добавка от близка дистанция се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

„Сините“ отново увеличиха аванса си на два гола преднина в 86-ата минута отново чрез голмайстора Ел Джемили, който стреля малко зад границата на наказателното поле на домакините, като топката влетя неспасяемо в далечния горен десен ъгъл на Ханкич за крайното 3:1.

В класирането Левски е трети с актив от три точки, на пункт зад втория ЦСКА и на три зад лидера ЦСКА 1948. Ботев Пловдив пък заема 11-ата позиция с една спечелена точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни и планински спасители помогнаха на пострадала бременна жена в Пирин
Военни и планински спасители помогнаха на пострадала бременна жена в Пирин
Температурите се покачват неумолимо - може ли светът да реагира?
Температурите се покачват неумолимо - може ли светът да реагира?