НОВИНИ

Левски срази Берое като гост и се изравни с Черноморец на върха в НБЛ

Успехът на "сините" обаче бе помрачен от травмата на капитана Асен Великов, като тепърва ще се уточнява какво е неговото състояние

левски срази берое гост изравни черноморец върха нбл
bnt avatar logo
от БНТ
21:16, 23.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски надигра Берое с 86:76 (31:16, 14:24, 19:21, 22:15) като гост в Стара Загора в среща от третия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

Успехът бе трети пореден за "сините" от началото на сезона, което ги изпрати на върха във временното класиране с перфектен баланс от 3-0, колкото има и другият лидер Черноморец Бургас. В същото време "зелените" допуснаха второ поражение от трите си изиграни двубоя до момента.

Гостите започнаха много силно срещата в Стара Загора и поведоха с 31:16 след 10 минути игра. Последва спад в играта на „сините“, което позволи на баскетболистите на Берое да се доближат само на точка в средата на втората част при 34:35, но на почивката таблото показваше 45:40 в полза на столичани.

В хода на третата четвърт Берое старозагорци се държаха близо до противника, като преди последната четвърт пасивът им бе само 3 точки – 61:64, но до края те не успяха да стигнат до обрат.

Алън Арнет стана най-резултатен за Левски с 25 точки, 6 борби и 3 асистенции, Джон Флорвиъс се отчете със 17 точки и 8 борби, а Златин Георгиев допринесе с 14 точки и 6 борби.

За Берое Карлос Пепин завърши с „дабъл-дабъл“ - 20 пункта и 14 борби, а с по 13 завършиха Даръл Деайвис и Михаил Комбаков.

В следващия кръг за Левски предстои Вечното дерби срещу ЦСКА на 30 октомври (понеделник), докато Берое ще гостува на Ямбол на 28 октомври в следващия си мач от шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Азербайджан започна съвместни военни учения с Турция
Азербайджан започна съвместни военни учения с Турция
България с амбициозен проект за изследване на рака и редките болести
България с амбициозен проект за изследване на рака и редките болести