НОВИНИ

Левски срази шампиона Нефтохимик 2010 за четвърта победа в НВЛ

"Сините" надиграха у дома Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
20:55, 27.11.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски София се поздрави с четвърти успех в мъжкия волейболен елит. Воденият от Николай Желязков тим надигра у дома Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:20, 25:17, 25:23) в мач от седмия кръг на първенството.

"Сините" са четвърти с 13 точки (4 победи, 2 загуби), Нефтохимик е седми с 9 точки (3 победи, 2 загуби) и мач по-малко.

Домакините играха стабилно на всички елементи, с което превъзхождаха съперника.

От своя страна, шампионите имаха кадрови проблеми - с контузии са двама от състезателите на бургаския тим - новото попълнение Бранимир Грозданов и нападателят Стефан Иванов. Още един от волейболистите на гостите остава извън терена поради травма - либерото Симеон Добрев се контузи в началото на срещата.

Доминацията на столичани и вдъхновената им игра се запазиха през по-голямата част от времето, с изключение на началото и края на третата част, в които Нефтохимик успя да ги разколебае.

"Сините" тръгнаха ударно в срещата (4:0), след което продължи да доминира. В средата на гейма (12:7) либерото Симеон Добрев се контузи при сблъсък с Денис Чавдаров и бе заменен от младия Ясен Петров. Въпреки това бургазлии успяха да скъсят разликата (12:9). Впоследствие "сините" продължиха да диктуват положението, но шампионите успяха отново да се доближат. Левскарите останаха стабилни и без проблем затвориха гейма.

Домакините диктуваха положението и във втория гейм (4:1), след което играта продължи равностойно. След осмата точка волейболистите на Николай Желязков дръпнаха и отново бяха водещи. До края на допуснаха да бъдат дори доближени и увеличиха аванса си.

Стартът на третия гейм бе с равностойна игра, след което българският първенец взе лек превес. На терена при 7:9 за домакините се появи Александър Къндев, което успя да промени ритъма към по-добро. Впоследствие играта продължи равностойно, а след няколко минути се откъснаха. С приближаването на края на гейма, а и на мача, гостите се мобилизираха, като намалиха разликата (от 13:16 до 15:16), но не можаха да направят нещо повече. В ключовите моменти (24:18) обаче, когато вече предвкусваха победата, "сините" допуснаха някои грешки, като позволиха и на противника да се разиграе и да влезе в серия (23:24). Обрат обаче не можа да се случи, след като Венелин Кадънков сгреши последния си сервис.

Най-резултатен за победителите стана Владимир Гърков с 16 точки. Съотборникът му Майкон Морейра добави още 13 точки.

За шампионите с 16 точки се отличи Мурад Хан.

В друга среща от кръга Берое 2016 се наложи у дома срещу Пирин Разлог с 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Човек загина, а друг е ранен при катастрофа край Карлово
Човек загина, а друг е ранен при катастрофа край Карлово
Проверка на факти: Колко детски градини всъщност се строят в София в момента?
Проверка на факти: Колко детски градини всъщност се строят в София в момента?