НОВИНИ

Левски срещу ЦСКА в поредното издание на "Вечното дерби"

левски цска поредното издание вечното дерби
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 06.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Левски и ЦСКА ще се изправят днес един срещу друг във "Вечното дерби" от от 22-ия кръг на футболното ни първенство. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" започва в 14.00 часа.

"Сините" започнаха отлично пролетния полусезон под ръководството на Станимир Стоилов, печелейки и трите си мача след зимната пауза – успехи над Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 съответно с 2:1 и 2:0 за шампионата, и над Септември София с 2:0 в четвъртфиналите за Купата на България. Подемът в играта изкачи Левски на петото място във временното класиране.

От своя страна, "червените" стъпиха накриво още първия си мач след паузата след равенство 1:1 с Локомотив (София), но влязоха в серия от три поредни победи във всички турнири – успехи над Славия и Ботев (Враца) съответно с 3:2 и 4:0 в първенството, и над Локо (Пловдив) с 2:0 за Купата на страната.

Селекцията на старши-треньора Стойчо Младенов няма право на грешка в битката за титлата, тъй като изостава на четири точки за шампиона и временен лидер Лудогорец.

Последният двубой между двата тима бе спечелен от ЦСКА след обрат в края на септември миналата година, като "армейците" не познават вкуса на загубата срещу Левски вече осем поредни издания на "Вечното дерби".

В другия двубой от неделната програма тимът на Лудогорец гостува на Ботев (Враца) от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Христов триумфира с титлата на Европейската купа по джудо в Прага
Марк Христов триумфира с титлата на Европейската купа по джудо в Прага
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка