НОВИНИ

Лиъм Купър: Фланелката задължава, знам, че има огромни очаквания към клуба

След пристигането си на българска земя новото попълнение на ЦСКА Лиъм Купър разкри очакванията и амбициите, с които стартира престоя си в българския клуб специално за медийните канали на "червените".

Лиъм Купър
Снимка: Официален сайт на ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 14.09.2024
Чете се за: 07:15 мин.
Спорт
Слушай новината

След пристигането си на българска земя новото попълнение на ЦСКА Лиъм Купър разкри очакванията и амбициите, с които стартира престоя си в българския клуб специално за медийните канали на "червените". Шотландският бранител гарантира, че ще даде всичко от себе си за успехите на новия си тим и благодари за страхотното посрещане в клуба.

"Много, много се вълнувам. Това ще бъде твърде различно изживяване за мен. Сега дойдох сам, но семейството ми очаква с нетърпение да види София, да се срещнем с феновете, с хората. Посрещането ми беше толкова топло, много се вълнувам за всичко, което предстои и нямам търпение да постигнем успехи с този велик клуб", заяви бившият капитан на Лийдс.

Той разкри подробности около трансфера си при 31-кратните шампиони на България.

"Когато за първи път чух за интереса към мен, бях много ентусиазиран - да дойда в европейска столица, голям град и клуб с такава история. Говорих със Стилиян Петров и с Илия Груев, който е в Лийдс. Те ми казаха страхотни неща, което улесни взимането на решението. Говорих с мениджърите ми, проведох и още няколко разговора с директорите на ЦСКА и с треньора Томаш. Процесът бе дълъг и отне повече от седмица, но ето че най-накрая съм тук и нямам търпение да започваме", добави той.

Купър е убеден, че е взел правилното решение за този етап от кариерата си.

"Убеден съм в това на 100 процента. Прекарах невероятни 10 години в Лийдс Юнайтед – клубът, който винаги ще бъде моят дом и ще бъде близо до сърцето ми. Но това беше възможност, която не можех да откажа – да играя европейски футбол за такъв огромен клуб в България е всичко, което исках, а аз исках да предизвикам себе си в нова култура и нова обстановка. Никога не съм имал такава възможност и тази изглежда напълно правилна и добра за мен и семейството ми", заяви бранителят.

Защитникът гарантира, че е готов да даде всичко в името на ЦСКА.

"Ако някой ми беше казал преди десет години, когато бях младо момче на 22, че ще прекарам цялото това време в Лийдс, щях да се изсмея. Но от Лийдс бяха изключително лоялни към мен, а аз им отговорих със същото. Сега е време да покажа същата лоялност и да дам всичко от себе си за ЦСКА. Надявам се, че мога да го постигна. Ще ми коства много усърден труд, който започва веднага. Надявам се, че заедно ще постигнем успехи", каза той.

Лиъм говори и за ролята, която Илия Груев е изиграл за идването му в ЦСКА.

"Илия е страхотен човек. Харесах го от минутата, в която дойде в Лийдс. Има страхотно семейство и е много здраво стъпил на земята, лесно се общува с него. Помогнах му много да се установи в Лийдс, защото за него това беше различен опит от България и Германия. Много се разбирахме и той беше един от първите хора, с които говорих, когато чух за интереса от ЦСКА. Той се изказа ласкаво за клуба, за града, за феновете и направи решението ми много по-лесно. Сигурен съм, че сега ще ми помогне и да се установя тук. Не знам дали ще е с това къде да живея, може би с предложение за някой хубав ресторант – такива неща. Ще се осланям на него в следващите няколко месеца", добави футболистът.

Шотландският национал е наясно с отговорността, която поема в клуба.

"Няма как да забравиш историята на клуба. В предишния ми тим беше абсолютно същото. Фланелката задължава и аз не очаквам нищо различно. Знам, че има огромни очаквания към клуба, с което съм свикнал, и се надявам, че ще мога да помогна на съотборниците си и на младите играчи в състава – да се осланят на мен, да бъда лидер", коментира той.

Като опитен футболен боец, Купър е наясно какъв е правилният път към успехите.

"В играта съм от доста време. Видял съм почти всичко, което футболът може да предложи. Има и спадове, но и велики мигове. Ако останеш в правия път, ако даваш всичко от себе си на всяка тренировка, всеки ден, ако си скромен и се държиш човечно към другите и ако даваш най-доброто за клуба си – това е ключът към успеха за мен през всички тези сезони. Надявам се, че ще успея да предам опита си и нямам търпение да опозная момчетата", каза шотландецът.

Именно големият му опит е едно от нещата, с които Купър иска да помогне на новите си съотборници.

"Бих искал да съм лидер и да бъда за пример - да опитвам да давам всичко от себе си за фланелката. Не мога винаги да съм перфектен, никой не е, но трябва да поддържаме висок стандарт в тренировъчния процес. Искам да споделя целия опит, който съм научил през последните 15-16 години от моята кариера, в България. Надявам се, че това ще бъде достатъчно да направим следващата крачка. Знам, че началото на сезона е било трудно, но ще се опитаме да се поправим възможно най-скоро и да пратим този велик отбор отново на върха в българското първенство", каза той.

Накрая Лиъм отправи топло послание към "червените" фенове:

"Чух страхотни неща за вас! Нямам търпение да усетя енергията ви на стадиона. Знам, че имаме големи съперници в това първенство. Бъдете до нас, дайте всичко от себе си, а аз ще направя абсолютно същото за вас! Ще се опитаме да ви предложим отбор, с който да се гордеете. Много съм щастлив да бъда тук. Благодаря ви за страхотното посрещане!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар гори край къмпинг “Каваци”, евакуирани са персоналът и посетителите на хотел
Пожар гори край къмпинг “Каваци”, евакуирани са персоналът и посетителите на хотел
Отговорът на ГЕРБ след джентълменското писмо на ПП - отказваме подобен тип диалог
Отговорът на ГЕРБ след джентълменското писмо на ПП - отказваме подобен тип диалог