НОВИНИ

Лион надигра Монако и сложи край на амбициите му за участие в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 20.05.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
лион надигра монако сложи амбициите участие шампионската лига
Слушай новината

Олимпик Лион спечели с 3:1 домакинството си на Монако в откриващия двубой от 36-ия кръг на френската Лига 1 и по този начин сложи точка на надеждите на "монегаските" да играят в Шампионската лига през следващия сезон.

На "Групама Стейдиъм" в Лион мачът започна кошмарно за "хлапетата", тъй като още преди да е изминала и една минута техният вратар Антони Лопеш събори в наказателното поле Висам Бен Йедер, а потърпевшият футболист реализира отсъдената дузпа, за да даде аванс на своя тим.

Отговорът на домакините дойде в 38-ата минута, когато Александър Лаказет възстанови равенството, възползвайки се от асистенция на Брадли Баркола.

Пълният обрат за Лион стана факт малко повече от десетина минути след началото на втората част, когато Раян Шерки получи топката в наказателното поле, преодоля елегантно двама съперници, но ударът му бе отразен от стража на Монако Александър Нюбел. При добавката обаче Максанс Какере нямаше как да сбърка и отблизо реализира за 2:1.

В 78-ата минута Шерки все пак успя да се разпише, оформяйки крайното 3:1 с изстрел от границата на наказателното поле.

След тази победа Олимпик Лион вече има 59 точки на 7-ото място в класирането и все още има шансове за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Монако пък запазва 4-ата позиция с 65 пункта и в оставащите си два мача ще се опита да не слезе по-надолу в подреждането в опит да си осигури квота за Лига Европа.

Поражението за "монегаските" обаче означава, че вече са сигурни и трите френски участника в Шампионската лига през следващата кампания - ПСЖ, Ланс и Олимпик Марсилия, като единствено остава да се разбере кои двама от тях ще играят директно в групите на турнира и кой ще трябва да премине през квалификациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава борбата с големия горски пожар в Испания
Продължава борбата с големия горски пожар в Испания
Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" в нов вариант и в нов дом
Моноспектакълът на Деян Донков "Камбаната" в нов вариант и в нов дом