НОВИНИ

Лионел Меси няма да играе в утрешния мач на ПСЖ с Шатору за Купата на Франция

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:12, 05.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
ПСЖ
Снимка: сайт на ПСЖ
Слушай новината

Лионел Меси няма да играе в утрешния двубой на Пари Сен Жермен в турнира за Купата на Франция срещу третодивизионния Шатору.

Аржентинският национал има нужда от повече време за възстановяване след световното първенство по футбол, обяви на пресконференция старши треньорът Кристоф Галтие.

Меси поднови тренировки едва вчера и според Галтие трябва още малко време, за да бъде готов за игра.

„Той направи страхотно световно първенство. Искахме да му дадем възможност да се възстанови у дома си със семейството си. Меси няма да играе утре. Говорих с него, искаме да е напълно готов за следващия ни двубой срещу Анже“, заяви Галтие.

Срещу Шатору Пари Сен Жермен няма да разчита още на Неймар, Килиан Мбапе, Ашраф Хакими и Марко Верати, който е наказан. Неймар пропусна днешната тренировка на отбора, а Мбапе и Хакими получиха допълнителна почивка и пътуваха за Ню Йорк, САЩ.

„Знаехме, че ще имаме отсъстващи след Мондиала. Фактът, че Неймар пропусна тренировката, също бе планиран. Заедно с лекарския щаб решихме, че той също има допълнителна нужда от възстановяване и няма да играе утре“, обясни Галтие, който обяви още, че на вратата на ПСЖ в мача срещу Шатору ще бъде Кейлор Навас на мястото на Джанлуиджи Донарума.

Галтие заяви още, че Купата на Франция е "великолепно състезание, което обединява професионалния и аматьорския футбол".

"Всяка година има изненади в турнира. Имах щастието да спечеля турнира два пъти като асистент на Ален Перен в Сошо и в Лион и да бъда финалист като старши треньор на Ница", каза специалистът.

Той се изказа също ласкаво за отбора на Шатору.

"Това не е аматьорски клуб, неговите играчи тренират всеки ден, много от които вече са играли в Лига 1 или Лига 2. Отборът работи здраво, играе бърз футбол. Готови сме психически за този мач, защото Шатору ще има много привърженици на стадиона. Играчите им ще изиграят най-важния мач от своя сезон срещу нас", обобщи Галтие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията във Варна задържа рецидивист, укривал се 8 години
Полицията във Варна задържа рецидивист, укривал се 8 години
Задържаха сириец, опитал да внесе наркотици през летище София
Задържаха сириец, опитал да внесе наркотици през летище София