НОВИНИ

Лионел Меси ще бъде титуляр за Пари Сен Жермен в мача срещу Аячо

Пари Сен Жермен спечели домакинството си на Троа с 4:3, Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:14, 12.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси ще започне от първата минута в състава на Пари Сен Жермен в мача срещу Аячо в събота от 22:00 часа, обяви треньорът на тима Кристоф Галтие. Аржентинската звезда бе наказан заради пътуването му до Саудитска Арабия, което не бе съгласувано с щаба, но той се извини за отсъствието си.

"Очевидно е, че съм говорил с Лео за връщането му при нас. Намерих, че е много спокоен, много мотивиран да играе, много е решен да спечели още една шампионска титла на Франция. Да, Лео ще започне мача утре", каза Галтие на пресконференцията си преди мача.

"Що се отнася до наказанието, както казах и миналата седмица, няма да го коментирам. Но приехме завръщането на Лео с удоволствие. Той тренира цяла седмица с голямо желание и решимост. Той има голямо желание да играе за отбора", добави треньорът.

Меси се завърна на базата "Камп де Лож" в понеделник и започна тренировки. Отстраняването му от тима трая общо 6 дни. Той бе наказан миналия вторник от ПСЖ за рекламното си пътуване до Саудитска Арабия, което не бе съгласувано.

Меси пропусна победата срещу Троа с 3:1 в неделя, но е на прага на втора титла с ПСЖ във Франция, като отборът води с 6 точки на Ланс четири кръга преди края на първенството.

Договорът на 35-годишния Меси с френския клуб изтича през лятото и той е пред многомилионен договор в Саудитска Арабия, съобщи източник на АФП, който твърди, че "е постигната договорка". Бащата на Лео Меси - Хорхе, уточни, че "няма съгласие, няма нищо подписано и никакво споразумение".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева награди с почетни плакети именити спортисти, треньори и деятели
Весела Лечева награди с почетни плакети именити спортисти, треньори и деятели
Организаторите на Ролан Гарос обявиха увеличение на наградния фонд до 49,6 милиона евро
Организаторите на Ролан Гарос обявиха увеличение на наградния фонд до 49,6 милиона евро