НОВИНИ

Лионел Меси си спомни за съперничеството с Роналдо

 Меси Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 23.11.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Пари Сен Жермен Лионел Меси рядко коментира другата голяма звезда в световния футбол Кристиано Роналдо.

Но този път аржентинецът сподели мислите си за завръщането на португалеца в Манчестър Юнайтед, при това в момент, в който нападателят е под напрежение след уволнението на Оле Гунар Солскяер.

И Меси, и Роналдо направиха решителни крачки през лятото, като първият напусна Барселона в посока ПСЖ, а вторият се завърна на “Олд Трафорд” след 12 години отсъствие.

Лионел Меси обаче не смята, че съперникът му заслужава да бъде критикуван. Вместо това, нападателят на френския клуб твърди, че Роналдо се е адаптирал по „впечатляващ начин“.

„Юнайтед е много силен отбор с страхотни играчи“, каза шесткратният носител на Златната топка пред Marca.

Португалецът отбеляза важни голове за „червените дяволи“, особено в Шампионската лига, но в първенство на Англия ситуацията не е много розова.

„Кристиано вече познаваше клуба, но сега тимът е в нов етап и той се адаптира по впечатляващ начин. От самото начало започна да бележи голове, както винаги и нямаше проблеми с адаптацията. Във Висшата лига не е толкова добре, колкото всички си мислехме, но е много трудно и продължително. В Англия нещата се променят много. През декември всичко се променя и всичко може да се случи в шампионата“, каза още аржентинският национал.

Години наред двамата атакуващи футболисти се изправяха един срещу друг, докато съперничеството им се претворяваше в зашеметяващи мачове като Ел Класико. Преките битки приключиха, когато голмайсторът за всички времена на Реал Мадрид премина в Ювентус през 2018 г.

Запитан дали му липсва съперничеството им, Лионел Меси уточни: „Мина много време, откакто спряхме да се състезаваме в една и съща лига. Състезавахме се и индивидуално, и като отбори за всякакви трофеи. Това беше много красив етап от кариерите ни, а също и за хората, защото феновете много се забавляваха. Това е красив спомен, който ще остане в историята на футбола“, завърши Лионел Меси.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха коалиционните преговори на тема "Правосъдие"
Започнаха коалиционните преговори на тема "Правосъдие"
Шиникова победи №80 света и се класира за третия кръг в Дубай
Шиникова победи №80 света и се класира за третия кръг в Дубай