НОВИНИ

Ливърпул безпроблемно разгроми Манчестър Юнайтед на "Анфийлд"

Мохамед Салах Ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 19.04.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 4:0 в отложен мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Мохамед Салах се отчете с два гола, а Луис Диаш и Садио Мане също добавиха по едно попадение.

Това е сблъсък между двата най-титулувани отбори във Висшата лига.

"Мърсисайдци" наложиха домакински натиск на стадион "Анфийлд" и откриха резултата още в 5-ата минута. Луис Диаш засече подаване на Мохамед Салах, за да даде аванс на тима си.

В 7-ата минута зрителите на стадиона отправиха минута аплодисменти в подкрепа на Кристиано Роналдо и неговото семейство. Португалецът пропусна срещата, защото той и приятелката му Джорджина Родригес загубиха едно от новородените си бебета.

След като се отчете с асистенция, египтянинът записа името си сред голмайсторите в 22-рата минута. Садио Мане изведе съотборника си сам срещу Давид Де Хеа с прецизен прехвърлящ пас, а крилото не сгреши за 2:0.

Салах се превърна във втория футболист, който бележи и асистира и в двата шампионатни мача срещу Манчестър Юнайтед след Месут Йозил. "Червените дяволи" са допуснали най-много шампионатни голове именно срещу Ливърпул.

В 35-ата минута Луис Диаш отново се разписа, но голът бе отменен заради засада.

След почивката възпитаниците на Юрген Клоп продължиха да бележат. Садио Мане завърши бърза контраатака, след като засече с едно докосване подаване по земя на Луиш Диаш.

Мохамед Салах оформи крайния резултат в 85-ата минута и подпечата успеха за тима си. Египтянинът е първият футболист, който бележи 5 шампионатни попадения срещу Манчестър Юнайтед в рамките на един сезон.

Ливърпул се изкачи на върха в класирането с актив от 76 точки, макар и с мач повече от шампиона Манчестър Сити. Манчестър Юнайтед заема 7-ата позиция в подреждането с 54 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер разби Милан за място на финала на Купата на Италия
Интер разби Милан за място на финала на Купата на Италия
Фрайбург е първият финалист за Купата на Германия
Фрайбург е първият финалист за Купата на Германия