НОВИНИ

Ливърпул и Уулвърхямптън ще преиграват за ФА Къп след зрелищно 2:2 на "Анфилд"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 07.01.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
ливърпул уулвърхямптън преиграват къп зрелищно анфилд
Слушай новината

Отборите на Ливърпул и Уулвърхямптън завършиха наравно 2:2 на "Анфилд" и ще трябва да се срещнат още веднъж в преиграване между двата тима, което да определи кой от тях ще продължи към четвъртия кръг на ФА Къп.

Своя официален дебют за "мърсисайдци" в срещата пък направи нидерландеца Коди Гакпо, който се присъедини към тима преди броени дни с трансфер от ПСВ Айндховен.

Двубоят ще бъде запомнен и с отменения трети гол на "вълците" в заключителните минути на срещата, когато Тоти прати топката в мрежата на домакините, но системата ВАР маркира засада. При повторенията на ситуацията обаче така и не стана ясно кой от футболистите на Уулвс е бил в редовна позиция, като по всяка вероятност е ставало въпрос за Матеуш Нунеш, чието центриране предизвика разбъркването, след което Тоти се разписа.

Иначе преди това гостите бяха повели в 26-та минута след груба грешка на вратаря Алисон, който на практика подари топката на Гонсало Гедеш и португалецът не се поколеба да стреля и отбеляза за 1:0.

В края на първото полувреме обаче равенството беше възстановено от Дарвин Нунес, който се разписа с удар от въздуха след страхотно подаване на Трент Алекзандър Арнолд.

В 52-та минута домакините от Ливърпул стигнаха и до пълния обрат след грешка в отбраната на Уулвърхямптън, която позволи на топката да стигне до Мохамед Салах, а египтянинът не сбърка за 2:1 в полза на "мърсисайдци".

Все пак "вълците" не се предадоха и в 66-та минута Хи-Чан Хуан отново възстанови паритета не и без доза късмет при своя изстрел, който се отби от тялото на бранител преди отново да рикошира в корееца, което остави без шансове за реакция стража Алисон.

По този начин Ливърпул и Уулвърхямптън ще се срещнат отново в преиграване, което се очаква да се проведе след около десетина дни в дома на "вълците" "Молиню".

Безспорно обаче бомбата на деня дойде от Шефилд Уензди, който изхвърли от надпреварата летящия високо във Висшата лига Нюкасъл след домакински успех с 2:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Значителни валежи през новата седмица
Значителни валежи през новата седмица
Ланс, Марсилия, Лион и Нант се класираха за 1/16-финалите за Купата на Франция
Ланс, Марсилия, Лион и Нант се класираха за 1/16-финалите за Купата на Франция