НОВИНИ

Ливърпул надви Сити в голов спектакъл на "Уембли" и ще играе финал за ФА Къп

ливърпул надви сити голов спектакъл уембли играе финал къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 16.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул постигна победа с 3:2 над Манчестър Сити и се класира за финала в турнира ФА Къп.

"Мърсисайдци" откриха резултата на "Уембли" в 9-ата минута, когато Андрю Робъртсън центрира от ъглов удар в наказателното поле на "гражданите", а Ибрахима Конате спечели въздушния дуел с Нейтън Аке и с глава прати топката точно под горната греда на вратата, пазена от Зак Стефан.

Съставът на Юрген Клоп удвои преднината си в 17-ата минута след груба грешка на вратаря Стефан. Джон стоунс върна топката към стража на Сити, който овладя кълбото във вратарското поле, но се засуети накъде да я продължи. От това се възползва Садио Мане, който връхлетя с чист шпагат в краката му и прати топката в мрежата за 2:0.

"Червените" направиха преднината си класическа в последните секунди на първата част, когато Тиаго пусна полувисока топка към Мане отдясно в пеналтерията на "гражданите", а сенегалецът от воле прати топката в близкия долен ляв ъгъл на Стефан.

Манчестър Сити намали изоставането си почти мигновено след подновяването на играта. Фабиньо изведе Габриел Жезус отдясно в пеналтерията на Ливърпул, бразилецът се освободи от противников играч и комбинира с Джак Грийлиш, който прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Алисон Бекер.

В добавеното време на срещата резервата Риад Марез проби отдясно и центрира успоредно на голлинията в наказателното поле на "мърсисайдци", като топката мина между краката на Алисон и на далечната греда достигна до Бернардо Силва, който я прати в опразнената врата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО организира протестно автошествие по улиците на Велико Търново
ВМРО организира протестно автошествие по улиците на Велико Търново
Олег е един от най-търсените хора в квартал "Изток" на Кюстендил - вижте защо
Олег е един от най-търсените хора в квартал "Изток" на Кюстендил - вижте защо