НОВИНИ

Ливърпул обяви името на новия спортен директор

"Мърсисайци" назначиха на поста 44-годишния шотландец Ричард Хюз, който досега работеше като технически директор в Борнемут

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:16, 20.03.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
ливърпул обяви името новия спортен директор
Снимка: БТА
Слушай новината

Ливърпул официално обяви привличането на 44-годишния шотландец Ричард Хюз, който ще заеме поста на спортен директор в клуба в края на настоящия сезон.

Бившият футболист ще замени при "мърсисайдци" Йорг Шмадке и ще стане част от екипа на Майкъл Едуардс, с когото ще имат задачата да поставят ново начало при 19-кратните шампиони на Англия след напускането на Юрген Клоп след завършека на кампанията.

Гордея се, че ми бе предоставена тази възможност. Тази организация има богата история, но аз не гледам само в миналото. За мен по-вълнуващи са настоящето и бъдещето", заяви Ричард Хюз.

"Затваряме една много успешна глава в историята ни и целта на всички е да започнем следващата. Присъствието на Ричард ми дава увереност, че можем да постигнем тези цели", сподели Едуардс, който наскоро се завърна в Ливърпул като шеф на техническите дейности.

До този момент шотландецът Хюз изпълняваше функциите на технически директор в Борнемут, където той работи от 2014 година насам.

Ричард Хюз е бивш професионален футболист, чиято кариера започва като юноша на Аталанта и Арсенал, но дебютът му идва именно като играч на Борнемут, където той изкарва общо два периода. Освен това дефанзивният халф е носил екипите още на Гримсби Таун и Портсмут, с който той печели ФА Къп през сезон 2007/08. Хюз има и пет мача за националния отбор на Шотландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинският надзор не откри нарушения по случая "Симона" от Сандански
Медицинският надзор не откри нарушения по случая "Симона" от Сандански
В Северна Корея тестваха двигател на хиперзвукова ракета
В Северна Корея тестваха двигател на хиперзвукова ракета